Oldal kiválasztása

Az utolsó két résszel az amúgy már kissé haldokló sorozatnak sikerült visszatérnie az élők közé, és ezek színvonalát szerencsére – hála az érdekes, új konfliktusoknak – az eheti résznek is sikerült hoznia.

The Darkness

Mary udvarhölgyeinek élete a szerelem, pontosabban az udvarlók körül forog: Lola kétségbeesetten próbál vőlegényt szerezni magának, mielőtt kitudódna terhessége, Greer őrlődik szolgáló szerelme és a számára kijelölt út között, Kenna pedig továbbra sem tud szabadulni Henrytől, aki közben egyre jobban elvadul. Mindeközben Nostradamus próbálja rendbe hozni Oliviát, Bash pedig azon igyekszik, hogy megmentse új, pogány barátait, akiknek családját megjelölte az erdőben lakó gonosz.

Pont a múlt héten panaszkodtam, hogy már régen láttuk Leith-t, Greer alacsony rangú szerelmét. Most visszahozták a srácot, én pedig megint beleestem picit a karakterbe, mert az, ahogy a lány körül viselkedik, egyszerűen imádnivaló. Leith-szel együtt egy másik karakter is visszatért a héten, méghozzá Greer borsmániás udvarlója, aki ugyan kicsit szánalmas, de azért aranyos, és ők így hárman nagyon jó kis jeleneteket hoztak össze, amik humorosan indultak és szívfájdalommal értek véget. Sajnálom Greert, de várom a következő részt, hogy megtudjuk, mit is tartogat neki a jövő.

The Darkness

Bár azt mondtam a múltkor, hogy a bohémiai hercegnő halála biztos, csak egy egyepizódos konfliktus lesz – kiderült, hogy tévedtem. Ami most Henryvel történik, az egyszerre rémisztő és valami hihetetlenül merész és nagy ötlet az írók részéről. Kíváncsi leszek, mit hoznak még ki ebből az egészből – vajon a múlt héten tényleg nem balesetet láttunk? Mi történt pontosan Annával? Mi lesz Henry következő lépése? És Kennáé? Katherine-é? Azt pedig már csak halkan jegyzem meg, hogy Anna ruhájáért ölni tudnék.

A Mary-Francis-Lola konfliktus is egész szépen átjött, bár Francis vallomás nekem kicsit lapos volt. Persze értem én, hogy biztos szinte átnéznek a szolgálókon, meg minden, de azért azzal tisztában lehetnének, hogy a szolgák szeretnek pletykálkodni – ergo én nem a folyosó közepén állnék le bizalmas dolgokról beszélgetni, mikor vagy egy tucatnyi ember van hallótávolságon belül. Mary kirohanása Lola szobájában viszont gyönyörű volt, állítom, hogy ez a jelenet a rész csúcspontja.

The Darkness

Amire még kíváncsi leszek, az az, hogy mit kezdenek most az írók ezzel az egész pogány/szörnyeteg az erdőben kérdéssel. Vajon behozzák a természetfelettit – amit el tudok képzelni, és érdekes is lenne –, vagy majd kapunk valami teljesen evilági magyarázatot – ami mondjuk jobban illene a sorozathoz. Na, és vajon mi lesz most Oliviával? Bízhatunk benne?

Továbbra is erős „évad eleje”-érzés lengi körül a sorozatot, de ezzel nincs is semmi baj, sőt, izgatja a fantáziámat, mit is fogunk látni a jövő héten. Úgyhogy csak így tovább, készen állok a folytatásra!

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.