Oldal kiválasztása

Hát, ezt a filmet sem azért fogjuk szeretni, mert tövig rágjuk a körmünket és a fejünkre húzzuk a takarót. Az ígéretes borító és cím mást rejtett, mint amire számítottam, és bár nem ugrottam ijedtemben a plafonra, élvezhető volt, mivel szeretem az ilyesmit.

livide1

Adott egy lány, Lucy, aki idős és beteg emberek ellátásában segít. Adott még egy öreg, kómában fekvő néni, Mrs. Jessel és az ő ódon, ijesztő és poros háza, s az előző kettőhöz jönnek még a súlyos titkok. Azonban már az első nap kiderül, hogy a hölgy igen tetemes vagyonnal rendelkezik, azt azonban nem tudni hol. Lucynak és a barátainak szüksége van pénzre, így hát elhatározzák, hogy majd ők megtalálják. Érdekes dolgokat találnak a házban végül, de kincset, azt nem.

livide4

Hát, azt nem mondhatnám, hogy csalódtam. Nem tudom, hogy nekem jó az idegzetem, vagy a filmek bénák, de huszonegy év alatt egy film érte el azt, hogy megijedtem, de még akkor is sikerült később aludnom. Így ilyesmit én nem vártam. Az első meglepetés az volt, hogy a borítón nem egy Silent Hillről másolt nővér látható, hanem egy balerina lány, aki nem mellesleg egy kicsikét emberevő, az anyjával együtt. Az ő szobormerev testét találja meg Lucy a kincskeresés közben, miközben megismerjük a lány történetét is. Mrs. Jessel, a sajnálatra méltó kómában fekvő öreg hölgy egy igen kegyetlen tánctanár. A csoportjába járt természetesen a saját lánya is. További flashbackek ismertetik a régi eseményeket. Nem igazán tudtam rájönni, hogy ez most egy fura és gusztustalan megközelítése a vámpíroknak, vagy valami más.

Szóval, a sok gyötrelmet követően végül a lányból amolyan táncoló baba vált, mint amilyen a zenélő dobozokban van, csak sokkal nagyobb. No, és persze miközben Lucy az új lánnyal ismerkedik, a társait felzabálja a mami, micsoda meglepetés. Még a végére sem nagyon panaszkodom. Amolyan sötét happy end, ami nem feltétlenül tetszik mindenkinek, de számomra kellemesen hatott.

livide2

Hát, fura volt. Tulajdonképpen szerintem még nagyjából háromszor meg kéne néznem, hogy minden egyes momentumot megértsek belőle. Szokatlan, nyomasztó és érdekes, sőt ötletes is. Nem könnyű azért újdonságot hozni manapság a filmiparban és bár azért nem volt teljes egészében eredeti ötlet, hozott némi vérfrissítést és újdonságot. Sokan rettegnek Chukytól például, de akinek ilyen baba-fóbiája van, annak most már zenélődoboz-fóbiája is lehet.

livide3

Ez az a film, amit azért nem ajánlok szívből mindenkinek: aki azt szereti, hogy ész nélkül darabolnak, a sztori kétmondatos és egyértelmű, akkor annak nem való. Én szeretem azért, ha kell egy kicsit agyalni a filmen, és ha a világát megéri újra és újra felfedezni, mindig hordoz újdonságot. Inkább az elmélkedő horror-rajongóknak ajánlom ezt a darabot.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!