Oldal kiválasztása

Már előre is félek a virtuális megkövezéstől, de úgy éreztem, muszáj egy ilyen nagyágyút betenni.Mint minden kedves húzzunk-le-még-pár-bőrt játéknál, sajnos kedvenc autós szériámban a Need for Speedben is akadnak mélypontok és nem is csak egy. Nos, hol is kezdjem a listát?

Carbon? Nem igazán. A kisebb Bug rohamokat leszámítva elég korrekt és hozza a széria elvárásait, sőt imitt-amott még hozzá is ad az élményhez, mondjuk, amikor dömperrel menekülünk a yardok elől.Akkor talán a The Run? Ez sem nyert. Sokat foglal és még akkor is tud szaggatni, ha tökéletesen passzol a gépünk memóriájához és egyéb nyavalyáihoz. De alapvetően jó az ötlet, a játéktér hatalmas és a kocsik még mindig pöpecek. Hot Pursuit? Jéghideg. Erről is csak azt tudom mondani, amit már fentebbieknél leírtam. Nem tökéletes, de legalább élvezhető. Na de a két hátra maradt biztosan nem!Jöjjön a Pro Street és a Most Wanted 2!

Need for speed1

Elsőként az öregebb kerül a terítékre: A Pro Street már egyből egy irgalmatlanul nagy és behozhatatlan hátránnyal indít: nincs benne szabad kóborlás. Így egyből elvágtak minket Need for Speed talán legjobban működő és legélvezhetőbb elemétől. Csókoltatom azt a zsenit, aki ezért az ötletért lobbizott a fejeseknél.Második jelentős hibája, de ez talán csak az én szőrszálhasogatásom, hogy valahogy nincs meg benne az a hangulat, amit az Underground 2-ben és a Most Wantedben megszoktunk. Monoton, de ezt még úgy, ahogy tudták korrigálni különféle módokon. Zavaró az erőltetett történet és a hangulat hiányát még a csicsás kocsik sem adják vissza.

Need for speed2

A 2012-es szülött a Most Wanted 2 névre hallgat, de méltatlan híres elődje nevére. Oké, szép kocsik, jó zene és egy minimális innovációval operáló történet, de ha én csak törni-zúzni akarok, inkább játszom a 2005-ös elavult grafikás, régebbi típusú kocsikkal haladó Most Wanteddel, mint a Halálos Irambant B-kategóriásan imitáló utódjával. Egy dologra nincs benne azonban kifogásom: a látványra. Az az egyetlen, ami üt, és ahol látszik, hogy alkotók mindent beleadtak, de egymagában ez még olyan kevés, mint gránátban a jóindulat.

Végeredményben, mindenki mást és mást szeret, így az én véleményemet sem kell Szentírásnak venni, de megfontolandó, hogy mivel akarod tölteni kockaidőd autóversenyzős részét.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.