Oldal kiválasztása

klikk

Fülszöveg alapján eredetileg azt gondoltam 16-17 éves lányokról van szó. Megdöbbenés: csupán 13 évesek. Végül belegondoltam a mai helyzetbe, és már kevésbé csodálkoztam. Végül is annak ellenére, hogy sminkesnek készülök, a mostani 13-14 évesek durván lealáznak (na, jó, azért nem). Hogy ez jó, vagy rossz, mindenki döntse el maga. Szerintem rossz, de ez relatív dolog.

A történet maga valahogy egybevegyíti a Bajos csajokat és a Disney Channelen futó Zsenipalántákat. Szó sincs zsenikről, csupán Claire emlékeztet a szőke kiscsajra, valamint a négy ragadozó pont úgy tapossa el a többieket, mint China Parks-ékat a drukkerek.

Claire és Massie apukáik jó barátok gyerekkoruk óta, s amikor a Lyons család megszorul, akkor a KLIKK vezérének házában kapnak „menedéket” az ínséges időkre. Persze Massie nem lelkesedik ezért, pláne, hogy Claire nem elég, hogy szép, de csóró és még csak nem is divatmániás. Eredeti terve szerint elég, ha semmibe veszi, de a leányzó nem akar róla leakadni, úgyhogy jól leoltja és ezzel indul el a csatározásuk, ugyanis Claire-t nem kell félteni. Ő nem retteg Massie-től, teljes lelki nyugalommal hatol be az ellenséges frontvonalak mögé, s mikor az mégsem válik be, megtalálja a módját, hogy újból visszadobja a labdát a kis királylánynak.
Ennek ellenére ők sem tudják igazán, hogy is állnak egymással. Riválisok, mégis időnként egész jól kijönnek, s gyakran gondolkoznak el mindketten, hogy még akár kedvelhetik egymást, ugyanis a különböző stílus és életkörülmények ellenére hasonlóak. Bátrak, belevalóak és nem kell a szomszédba menniük új ötletekért. A többiek a megszokott amerikai sztoris szereplők: Massie követői, egy helyes srác, Claire egyetlen barátnője, aki természetesen egy nagy nulla, ja, és ki ne hagyjam a helyes srác „gusztustalanul gyönyörű” barátnőjét (hogy Layne szavaival éljek).

Az alapötlet erősen sablonos, amerikai sztori. A kidolgozása viszont egyedi és szórakoztató. Massie beszólásain az okmányiroda kellős közepén kezdtem el röhögni és csúnya bevallani, én élesben is kipróbáltam őket(mifelénk nincsenek olvasó emberek). Hát ütnek. Bár Magyarországon élünk és bár végeztem már rég a gimiben, mégis a saját volt sulim jut eszembe az egész történetről. Sznob, márka- és divatmániás libák. Egyedi, feltörekvő, vagy rocker egyedek, akik sosem tartozhatnak az elitbe (vagy nem is akarnak). És persze fiúk, akik ezt az egészet nem értik. Na, jó, mostanság már vannak elnőiesedett hímek, akik értik és követik ezt a gondolkodást, de valljuk be: ez inkább női szokás. Mi intrikákkal és a külsőnkkel harcolunk, ők maradjanak a nyers erőnél.

A könyvből 2008-ban készült egy film is. Fogalmam sincs milyen, ne kérdezzétek, de majd mindjárt megnézem, ugyanis megkerestem. A borító ígéretes és egyben kissé humoros. 13 éves fejletlen (bocsánat!!!) kislánykák übermenő márkás cuccokban pózolnak igazi „magas lóról” arckifejezéssel. Nem lehetett egy különösebben népszerű film, mivel én egyszer nem hallottam róla, még akkor sem, amikor premier volt. Persze egyre kevésbé veszi meg a közönség ezeket a megszokott amerikai cuccokat, amiken már ők maguk is csak röhögnek – ez szerintem elég nagy baj, a mostani piacot elnézve. No, de hát majd meglátjuk milyen. Egy próbát megér, ha már elolvastam.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!