Oldal kiválasztása

A második évad ugyan nem érte el az első színvonalát, de éppen csak egy paraszthajszállal maradt le. Ez pedig remek teljesítmény, tekintve, hogy a legtöbb sorozatnál a második évad sokkal nagyobb minőségbeli visszaesést szokott produkálni.

justified.s02.3

Az előző évad végén a miami kartell emberei megölték Bo Crowdert (M. C. Gainey) és sarokba szorították Raylant (Timothy Olyphant), Avát (Joelle Carter) és Boydot (Walton Goggins). Miután ők hárman sikeresen kitörtek, az utolsó életben maradt „rosszfiú” elmenekült, Raylan pedig engedte Boydot a nő után menni – gyakorlatilag ezek voltak az utolsó képsorok.

A második évad ott veszi fel a szálat, ahol az előző elejtette: Raylan Boydot követve eljut Miamiba és meglátogatja a kartell vezetőjét. Megegyeznek a maffiózóval, hogy leszáll végre Raylanről, és nem próbálja meg többet elrabolni/megkínozni/megölni. Kentuckyba visszatérni sem lesz éppen kellemes: Raylanre egy masszív seggberúgás vár főnökétől, Arttól (Nick Searcy).

justified.s02.1

A rendőrbírói munkának azonban sosincs vége – hála a helyieknek –, úgyhogy láthatjuk, ahogyan egy terhes fegyenc Raylant és Timet (Jacob Pitts) is átveri egyszerre, valamint ahogy egy idős bankrabló megfuttatja Artot. Sőt, a rendőrbírói hivatalnak újra együtt kel dolgoznia Mike „Pöröly” Reardonnel (Stephen Root), akinek egyénisége és stílusa érdekes színt visz a tárgyalóterembe.

A második évad első felében több hátteret kap Rachel (Erica Tazel) és Tim karaktere: Rachel – aki szerintem a csapat legjobb és legprofibb tagja – magánéletének zűrössége talán Raylanéhez hasonlítható. Tim pedig egyszerre a legjobb humorforrás és a legtöbb meglepő titkot rejtegető karakter is.

justified.s02.2

A Givens és Bennett család konfliktusa és annak kezelése érdekes, le a kalappal az előtt, ahogyan Helen (Linda Gehringer) és Mags kezeli a fiúkat. (A Magsot megformáló Margo Martindale 2011-ben Emmy –díjat kapott alakításáért – teljes joggal, hiszen profin és hitelesen adta elő a fiait féltő, de egyúttal szigorúan bűntető anyát és a kőkemény üzletasszonyt.) Ami viszont zavart az Raylan és volt felesége, Winona (Natalie Zea) kapcsolata. Winona majdnem tönkreteszi Raylan karrierjét – ami, ismervén a férfit, nem kis teljesítmény –, de a nő reakciója a problémára inkább idegesített, mintsem érdekelt. Sőt, a Winona körüli házassági és válási konfliktus is lassan a dühítő és felesleges tartományba csúszott át.

Az új Avát kezdem megkedvelni, tetszik a merészsége és az, ahogy Boyddal bánik, aki pedig még mindig fantasztikusan csavarja a szót. Végre felhagyott a prédikálással és megpróbál jófiú lenni – munkát vállal a Black Pike bányavállalatnál, mint robbantási szakértő. Nemsokára azonban felkínálják neki a biztonsági vezető posztját, ami jóval szaftosabb állás, és mint az lenni szokott, Boydot nem lehet sem megkerülni, sem pedig átverni. Mert hiába dolgozik a Black Pike a hegy megszerzésén, Boydnak is megvan a saját kis terve.

justified.s02.4

Milyen jó kis évad volt ez, lövöldözés, fenyegetés, Raylan beszólások, Boyd szónoklatok – szóval csupa olyan dolog, amit imádok A törvény emberében. De leginkább azt kedvelem, hogy a cliffhanger nem hagy bennem rossz érzést, mert nem félbevágnak valamit, hanem valamelyest lezárják a történetet, de azért meglebegtetik a nézők előtt a folytatás mire is számíthat a következő évadban.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.