Oldal kiválasztása

Oké, az én gyomrom alapvetően már hozzászokott a vérbő filmekhez/animékhez, de a Corpse Party-Tortured Souls majdnem kicsapta nálam a biztosítékot- több szempontból is.Ez egy túlélő, egyenként hullós horror játékadaptáció, amit kőkemény 4 részbe csomagoltak nekünk és az élmény biza nem marad el.

Corpse party1

„… Akiket megérintett az iskola átka, azok fokozatosan kezdtek megőrülni, míg végül teljesen összezavarodtak…”

A történet alapjául adva van egy ötven éves átok, egy azóta lerombolt majd a helyére egy újonnan épült iskola, kísértetmániás fiatalok, akik magát a poklot idézik meg és kerülnek oda. Sablonos? Ja. Én is ezt gondoltam az első rész feléig, de utána már csak kapkodtam a fejem, mintha egy teniszmeccsen lennék.  A szereplők magukra maradnak vagy találnak maguknak párt, közben menekülnek az 50 évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolt és azóta is gyilkolászó gyermekek (és persze egymás) elől. Mert, ahogy a fentebbi idézet is mutatja, a hely, név szerint az egykori Mennyei Csoport Általános Iskola (szinte a számban érzem az iróniát) kit lassan, kit gyorsan, de biztos, hogy megőrjíti, míg nem a barátaira támad és végez velük. Az átok egy Sachiko nevű piros ruhás kislányra vezethető vissza, de a vele kapcsolatos poént most inkább nem lövöm le.

Corpse party2

„Bátyus majd megvéd téged. Mert te az én, drága kishúgom vagy….”

Röviden, a szereplők jó legyek módjára hullani kezdenek – kettő személy kivételével- a szellemek által. E két szereplőre és a halálukra azért kicsit kitérnék: az első halottja a Corpse Partynak egy Naomi nevű, eleinte kissé üresfejű macának tűnő lány, aki „öngyilkos” lett, inkább minthogy megölje legjobb barátnőjét. Az idézőjelet a halála neméhez nem véletlenül tettem, sok minden ki fog még derülni a negyedik rész végére. A másik ilyen tragikusan elhunyt személy a főhős fiú Satoshi kishúga, Yuka, akit- először megmentője, később üldözője és személyes kedvencem-  Kizami Yuuya kínoz és öl meg, mondván, hogy nem akarja látni, ahogy a szellemek végeznek az ő „szeretett hugicájával”, így inkább ő végez vele. Ha már Kizami Yuuya: mondjátok meg, hogy lehet az, hogy elsőre tök kedves karakter egy pillanat alatt vált át megszállott gyilkos módba? Engem korrekten lesokkolt, ahogy kirajzolódott előttem a jól nevelt „bátyuspótlóból” egy idegbeteg mészáros. Nincs igazság a földön.

Corpse party3

Végső ítélet: Még a veterán és sokat látott horrorosoknak is tud újat mutatni. A szereplők lélekrajza kiváló és személyre szabott, csak az alaptörténet elcsépelt egy picit.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.