Oldal kiválasztása

A tény, hogy ezen epizódon kívül már csak három van hátra, kissé lesokkolt. A Walking Deadnek hangulata és ereje van – ez kétségtelen –, ugyanakkor olyan rettegést képest előidézni az emberben, hogy azt már büntetni kéne. Még mindig nem döntöttem el, hogy most szeretem, amikor mostohán bánik a szereplőivel – ezáltal még több erőt és kitartást kívánva tőlük – vagy sem.

walkingdead.s04.e13.4

Bob magányával szembesülni kissé felkavaró volt, ahogyan egyedül bandukolt a fák között. Sehol egy élő, mindenütt csak holtak, megbújva egy fa tövében, egy csatornában vagy egy kamion tetején megpihenve. Az aláfestő zene pedig pontosan tükrözte Bob hangulatát, a kétségbeesettségét és a „minden mindegy”–tekintetét.

Aztán rátalált Daryl és Glenn. A kérdések, amiket neki intéztek ugyanazok, amiket Rick kérdezett a negyedik évad első epizódjában, és ezekre a kérdésekre Bob adta a legjobb válaszokat – már ha azokra vannak egyáltalán jó válaszok.

walkingdead.s04.e13.1

Le a kalappal az írók előtt, amiért ilyen ügyesen bevitték az ismeretlentől való félelmünket az epizódba – a köd áthatolhatatlan sűrűsége és a benne megszólaló hangok a frászt hozták rám. De nem én voltam az egyetlen, aki így érzett, mert Maggie, Sasha és Bob is rettegve vették a levegőt, majd habozás nélkül lesújtottak minden járkálóra.

Bob kezd olyanná válni, mint aki a veséjébe lát az embereknek, igazán jó lenne tudni, hogy mi volt a szakmája, mielőtt a zombik elözönlötték a világot. Pontosan tudta Sasha félelmeit, és próbálta azokat a felszínre hozni, hogy a nő is megbékélhessen, és talán valamelyest elfogadhassa azokat. A nyugodt és csendes párbeszédben a járkáló hörgésének beszűrődése igazán egyedivé tette a jelenetet.

walkingdead.s04.e13.3

Daryl persze megint nem hazudtolta meg önmagát és piszok vicces jeleneteket produkált, később pedig az epizód legdurvábbját is tőle láthattuk. Amikor a járkálókkal harcolt az… az wáó, mármint tényleg az, mert ilyet még nem pipáltam a sorozat alatt, szóval, na.

Még mindig odavagyok ezért a finom tempóért, ami a börtön lerombolása óta tart, de adagolhatnának már egy kis fényt az alagút végére, vagy valami reményt arra vonatkozólag, hogy a csapat újra egyesül, mert most csak darabolódnak, és ez nagyon nincs ínyemre.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.