Oldal kiválasztása

Nagy reményeket fűztem ehhez az epizódhoz, de sajnos csalódtam. Egy tízrészes évadba nagy merészség – és kissé pofátlanság – fillert tenni. Igen, ez a rész felvezette a dolgokat, de gyakorlatilag semmi olyat nem hozott, amit már ne tudtunk vagy sejtettünk volna. A trailer elárult mindent előre.

vikings.s02.e02.2

Négy évet ugrottunk az időben. Ragnar ezt az időt arra használta fel, hogy megerősítse városát és Flokival a legjobb és legerősebb hajókat építtesse meg. A város lakói minden évben várták a portya bejelentését, de minden évben csalódniuk kellet – egészen mostanáig. Ragnar egy nagyon frappáns és buzdító beszédet intézett minden harcoshoz, amelyben megemlíti, hogy talán tovább is maradnak, mint a legutóbbi alkalomkor.

Az előző részben egyezséget kötött a két fél, Horik király (aki oly türelmetlennek bizonyult, hogy inkább lóval érkezett, mintsem megvárja a saját hajói elkészültét) és Borg Jarl is Earlbe siettek a hírre. Azonban itt jött be a várt fordulat, azaz a szövetségük nem is olyan kitartó és erős, mint azt a három résztvevő próbálta elhitetni egymással és a világgal.

vikings.s02.e02.1

Aslaug a négy év alatt két fiút szült és a harmadikkal terhes. A sors fintora, hogy folyamatosan féltékenykedik a férjére, Ragnarra – micsoda irónia, ez egy hatalmas piros pontot ér az íróknak. Rollóból egy koszos disznó lett, aki egész nap mást sem csinál, csak vedel. Felesége Siggy próbálja valamelyest összeszedni, de amíg a testvérek nem békülnek ki, nem sokat tehet.

Aki különösen tetszett, az a pap, Athelstan, aki teljesen beleolvadt a vikingek közé. Most már képtelenség őt megkülönböztetni a többiektől, biztos kinevetnék, ha egy ivászaton elmesélné, hogy ő egy szerzetes angolföldről és egy portya alkalmával zsákmányolták. Floki pedig folyamatosan szívózik vele a múltja miatt – igen, ők ketten a kedvenceim.

vikings.s02.e02.3

Nem mondom, hogy rossz volt ez a rész, mert az nem lenne igaz, de konkrétan semmiről sem szólt, ezt egy tíz percben is össze lehetett volna foglalni, hogy aztán kezdődhessen az igazi móka: a partraszállás.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.