Oldal kiválasztása

Kedvelem az Almost Humant, de nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, úgy érzem, hogy ebből az alapanyagból sokkal többet is ki lehetne hozni. A színészek nagyon a helyükön vannak, a karakterek szerethetőek vagy éppen gyűlölhetőek, humor is van meg bigyók. De úgy gondolom, az írók még nem bontakoznak ki eléggé vagy nem mernek, és inkább fejet hajtanak a csatornának.

almosthuman.s01.e04.1

Ebben a részben megölnek egy beépített rendőrt amikor le akart buktatni egy drogfőnököt. Az ügy átkerül a gyilkosságiakhoz, azaz Dorianhez és Johnhoz – az utóbbi még az akadémiai évekből ismerte az elhunytat. Nos, az ügy itt vesz teljesen szokványos fordulatot, vajon a meggyilkolt rendőr átállt-e vagy sem a bűnözőkhöz? John természetesen hisz régi barátja ártatlanságában, de akadnak a csapaton belül, akik nem.

Ahogy John és Dorian haladnak előre az ügyben, rájönnek, hogy sokkal nagyobb hal akadhat a rendőrség horgára, mint azt eddig hitték: az egyik legnagyobb bűnbanda feje, akit évek óta nem sikerül elkapni. Senki sem tudja, hogy ki ő pontosan, csak a nevében biztosak: Bishop. A kézre kerítéséhez azonban újabb embert kell beépíteni, lehetőleg olyat, aki ki tudja keverni az újfajta moszat alapú drogot.

almosthuman.s01.e04.3

Rudy – a rendőrség androidjainak karbantartója és minden egyéb mechanikai dolog főistene – a legjobb választás, csakhogy a srác nem alkalmas a feladatra. Mondjuk úgy, hogy vészhelyzetben valószínűleg elárulná nemcsak az igazi nevét, de még a címét is. Azonban nincs mese, Rudy lesz a beépített ember. Azért a készülődést nagyon élvezte, pláne az öltönyt és a kalapot – ami teszem hozzá remekül állt rajta.

Ezt a részt toronymagasan vitte Rudy, azaz Mackenzie Crook – az első perctől fogva kedvelem –parádézott a szerepében: ahogy ecsetelik neki a veszélyt és a nehézséget a beépülésben, őt meg kizárólag az öltöny és a kalap érdekli – mint a kiscica, akinek gombolyagot dobnak – a külvilágot meg elfelejti. Töprengek egy ideje, hogy vajon honnan is ismerős nekem Cook. Nos, szerepelt A Karib-tenger kalózaiban, ő játszotta Ragettit, aki mindig elhagyta a szemét. Az után a szerep után ezt nem néztem volna ki belőle, le a kalappal előtte.

almosthuman.s01.e04.2

Aki még nagyon tetszett ebben az epizódban az Maldonado kapitány: a nő profin kezelte a kialakult helyzetet, pontosan tudta az ezzel járó kockázatot, mégsem félt meghozni a döntést – hölgyeim és uraim, ilyen egy remek rendőrfőnök.

Jó kis rész volt a mostani, amolyan szódával elmegy lett volna, ha nem dobják be Rudyt a mélybe – milyen szerencse, hogy megtették, különben most csúnyábbat kellet volna írnom.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.