Oldal kiválasztása

Négy hete, mikor az előző részről írtam, még egy jó erős, esetleg tendenciafordító epizódot jósoltam – nos, ez nem igazán jött össze.

agentsofshields01e14_1

A sztori gyakorlatilag két mondatban összefoglalható: Ian Quinn lelőtte Skye-t, aki az életéért küzd. Mikor a S.H.I.E.L.D. orvosai lemondanak a lányról, Coulson ügynök és csapata nem adja fel, hanem elindul oda, ahol tudomásuk szerint Coulsont kezelték New York után – ha az ottaniak Philt a halálból is vissza tudták hozni, akkor Skye-t is meg tudják menteni.

Természetesen megy a porhintés – nem is ott van, nem is úgy van, ahogy gondolják, de persze a végén pár óra alatt, végig a repülőn csücsülve kibogozzák a szálakat és megtalálják a kutatóbázist. Ez így egyrészt eléggé könnyűnek tűnik – hiába mondják el vagy háromszor a rész alatt, mikor egy pár pillanatra megakadnak valami feltörendő számítógépes rendszernél, hogy „bezzeg Skye ezt pikk-pakk megoldaná” –, másrészt pedig az írók itt is inkább menők akartak lenni, semmint okosak. Akármennyire is monumentálisnak tűnik a kutatóbázis, mindössze két, állig felfegyverzett katona őrzi – ergo össze lehet hozni egy jó kis tűzpárbajt –, a biztonsági rendszere elég felszínesnek tűnik, és amúgy is, ha már nem zajlik ott semmiféle kutatás és minden tudós meg orvos lelépett, akkor minek hagytak ott mindent? Komolyan mindent: gépeket, eszközöket, ampullákat tele kísérleti gyógyszerekkel, na meg magát a T.A.H.I.T.I.-projektet.

agentsofshields01e14_2

Persze voltak nagyon szépen eltalált jelenetek – a Skye műtéte alatt tehetetlenül várakozó csapat (szép kontraszt a hely designja és hőseink állapota közt), mikor az orvos közli velük a híreket, May kirohanása, na meg mikor Fitz és Simmons a raktérben átfutja a fájlokat (imádom ezeket a holografikus cuccaikat!). És azért azt is el kell ismerni, hogy tényleg izgalmas és feszes tempójú volt az epizód, bár a múltkori kis játék az idősíkokkal akkor is jobban tetszett.

Új szereplőket is kaptunk az epizódban: John Garrett ügynököt (Bill Paxton), Coulson régi ismerősét és Grant volt felügyelőtisztjét, valamint jelenlegi társát/tanítványát, Triplett ügynököt (B.J. Britt). Mindkét karakter eléggé szimpatikus, van bennük kiaknázatlan lehetőség, nagyon remélem, hogy hamarosan újralátjuk őket.

agentsofshields01e14_3

Most is betettek a végére egy kis teasert a következő részhez, és annyi már biztos, hogy a jövő heti küldetés hangulata merőben el fog térni az e hetitől – mondjuk tény, hogy ezek után szükségünk is van valami lazább levezetésre. Valamint azt is kikövetkeztethetjük a kvázi-előzetesből, hogy ez lesz az az epizód, ahol Lady Sif (Jaimie Alexander) tiszteletét teszi a S.H.I.E.L.D.-nél. Érdekes lesz, annyi szent.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.