Oldal kiválasztása

Az előző évadokat (vagy külön sorozatot, ahogy tetszik) jobban szerettem, mint ezeket. Élveztem, hogy végre kibővítették a DC világát és új szereplőket is bemutattak, de pont ezáltal a kedvenceim – Batman, Flash és Hawk Girl – kevesebbet szerepeltek.

A sztori itt is ugyanaz, mint eddig: a jók legyőzik a rosszakat, csak most nem dupla vagy akár tripla epizódban, hanem mindegyik rész külön történet. Ez valamiért nagyon zavart, kedveltem a hosszabb részletezést, itt pedig sokszor a hosszú felvezetés miatt levágták a megoldást, mintha csak sebtében összerakták volna. Bár szerencsére akadtak kivételek: amikor Superman a jövőben járt a kihalt Földön, az nagyon ott volt.

igazság.ligája.6

Azért a beszólások és a poénok maradtak a régiek, sőt, néha úgy éreztem, sikerült fokozni is. Ebben Batman vitte a pálmát, aki az egyik részben önmagát gazdag kölyöknek titulálta, bigyókkal és kütyükkel. Bár Superman is jó fej volt, amikor az Apokolips bolygóról érkezett gonoszokat terjengősnek nevezte (a Hihetetlen család poénja jutott eszembe a monologizálásról).

A szinkron elég sokszor rosszra sikeredett, a hangokat keverték a szereplőknél, sok volt a félrefordítás, de a legdurvább hiba az volt, amikor Flash hangját egy epizódon belül két külön szinkronszínész adta.

igazság.ligája.4

A rengeteg új karaktert esélyem sem lenne felsorolni, ezért csak a kedvenceimet emelném ki. Huntresst kirúgták a Ligából, mert a tiltás ellenére megpróbált bosszút állni a szülei gyilkosán, de ez őt nem tántorította el a bosszútól. Az eset után is segített Az Igazság Ligájának, ha szükség volt rá. Plusz romantikus szálak fűzték Questionhöz (akit a magyar szöveg hol Kételynek, hol Kérdésnek nevezett – nekem az első megoldás jobban tetszik), olyan jópofa összeesküvés elméleteket gyártott Kétely, hogy öröm volt hallgatni, a fluoridtól a cipőfűzővégekig mindent belevett.

Akit eddig nem kedveltem az Green Arrow, azaz Zöld Íjász volt – vele csak a Smallville-ben és az Arrowban találkoztam, és tenyérbe mászó karakternek tartottam. Ez itt megváltozott, ebben a sorozatban egy kemény és humoros alak, aki nem fél meglépni azt, ami kell, még akkor is, ha tudja, hogy nagy árat kell érte fizetnie. Ő pedig Black Canary kegyeit nyerte el – nem volt könnyű dolga, higgyétek el. Canary egy igazán kemény csaj, aki bármit megtesz azért, hogy megvédje a számára fontos embereket, és ugyan nincs jóban Huntress-szel, de rajta is segítene, ha bajba kerülne.

igazság.ligája.5

Akit még mindig nem sikerült megkedvelnem az Wonder Woman, de hála az égnek kevesebbet szerepelt a sorozatban, így ritkán találkoztam vele. Green Lanternnel sem sikerült összebarátkoznom, de ez nem a karakter hibája, csak másokat kedvelek, ennyi.

Összességében jó döntés volt megnézni a sorozatot, megnevettetett és szórakoztatott. Jó érzés volt az ismerős arcokkal találkozni és belepillantani a hétköznapjaikba is, az újak közül is sokat megkedveltem. Azt azonban sajnálom, hogy a rosszak közül nem akadt egy-két karakter, kidolgozottabb hátteret, vagy esetleg több és mélyebb mondanivalót kapott volna. A sorozatot bátran ajánlom mindenkinek, annak is, aki csak most ismerkedik a szuperhősök világával, és annak is, aki sokat tud már róluk.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.