Oldal kiválasztása

Mivel már mindent láttam a Marvel képregény univerzumban, ezért úgy döntöttem, ideje a másik oldalt is megnézni. Jól döntöttem, Az Igazság Ligája egy szerethető sorozat, a már jól ismert szuperhősökkel, főgonoszokkal és termérdek poénnal.

igazság.ligája.1

A sorozat pilotja a Marssal van összefüggésben (piros pont, szeretem azt a bolygót). Supermant felkérik, hogy legyen a teljes Föld védelmezője, ezáltal pedig az országok leszerelhetik nukleáris-rakéta arzenáljukat. Meglepődik bárki, ha azt mondom Superman elvállalta? Gondoltam. Volt azonban valami, amiről az emberek nem tudtak. Nevezetesen az, hogy egy hódító faj fészkelte be magát az emberiség vezetői közé, előkészítve egy inváziót. Korábban ők tarolták le a marslakókat is. Superman egymaga nem elég, felkéri a többieket segíteni: Batman, Hawk Girl, Green Lantern, Flash és Wonder Woman. Kiszabadítják a Földön fogvatartott utolsó marslakót: J’onn J’onzzt. Végül együtt, közös erővel legyőzik az idegeneket és megmentik a földet.

Innentől kezdve végig ez megy: valaki rosszat csinál, jön az Igazság Ligája, majdnem elbuknak, végül győzedelmeskednek. Ennyi, slusz-passz. De én pontosan ennyit is vártam ettől a sorozattól. A karakterek hozzák a formájukat, néha pedig olyan beszólások röpködnek, hogy kedvem támadt jegyzetelni. Azért akadtak itt érdekes történetek is, például mikor Green Lanternt elítélték egy bolygó elpusztításáért aztán kiderült, csak elrejtették a bolygót. Vagy Wonder Woman hazatérése, megszegve az ősi szabályt, férfiakat engedett a szigetre, ezáltal megmentette nővéreit, de mivel törvényt sértett kitiltották az otthonából.

igazság.ligája.2

Superman az aki, a mindig jó és tökéletes szuperhős. Állandó ellenfelét Lex Luthort is viszontláthatjuk néhány epizódban. Batman, nos, ő mindig nagy kedvencem volt, és ez itt sem változott: hűvös, sármos és úgy pörög az agya, mint senki másé a csapatból. A sorozatbeli Green Lanternnek sikerült elérni azt, amit a nagyfilmesnek nem: megkedveltem, pedig az új filmben egy igen jó színész alakította (Ryan Reynolds), mégis az animált nyert. Flash, a mindig vidám, optimista Flash. Aki úgy tömi magába az ételt, mint más a levegőt veszi – fránya gyors anyagcsere, na.

J’onn J’onnz: őt még mindig nem tudom hova tenni, megvan benne a potenciál, de nem fogott meg a karakter. Wonder Woman: még mindig nem értem mit esznek rajta, engem baromira idegesített. Folyton csak nyavalygott, meg „Héra segíts!” meg „Nagy Héra!”, legszívesebben hazazavartam volna a szigetére. Utoljára hagytam a kedvencemet: Hawk Girlt. Igen, így van, aki már látta a második évadot, az tudja, hogy ebben mi a meghökkentő – nem spoilerezem el! Hawk Girlnek olyan szövege van, amit tanítani kéne, nem számít ki az ellenfél vagy, hogy mi a cél, ő mindig száz százalékosan odateszi magát. Egyszer biztosan lesz Hawk Girl cosplayem, márcsak a buzogány és a szárnyak miatt is.

igazság.ligája.3

A sorozat az ami, egy könnyed szórakozás egy ismert világban. Megnevettet és néha egy kicsit elgondolkodtat – kéne még hasonló a sorozatok világában.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.