Oldal kiválasztása

Szerencsére a Viasat itthon hetente két epizódot is lead a szériából – bár így meg rövidebb ideig tart a sorozat. Remélem, a Fox most az egyszer nem hagy cserben és folytatja az Almost Humant – igen, tudom, naiv elképzelés, de olyan kevés sci-fi megy mostanság a tévében, a régieket pedig már mind láttam, szomjazom az újdonságra, valami olyasmire, mint ez a sorozat.

almosthuman.s01.e03.2

Ebben az epizódban egy túszejtésnek lehetünk szemtanúi a jövőben. Egy csapat bűnöző, nem törődve a rendőrséggel elfoglal egy irodaépületet, vagyis annak a 25. emeletét. A többi szinten megkezdődik a kiürítés, amiben John és Dorian is segédkezik. Miután megérkeznek a tűzoltók és a többi rendőr, a páros a bűnözők után indul – persze Maldonado parancsnok (Lili Taylor) tiltakozása ellenére. A sok emeletnyi séta alatt Doriannak sikerül egy túszul ejtett nővel beszélnie, aki sok fontos információval látja el őket a túszejtők terveit illetően.

Folyton ismerősökbe botlik az ember lánya, ebben a részben Damon Herrimant volt szerencsém viszontlátni, a Justified Dewey Crowe-ja, a kedvenc redneckem – Na jó, Daryl Dixon után a második kedvencem.

almosthuman.s01.e03.3

Karl Urban itt nagyon hozza a Doomos figurát, a hatékony és jól képzett rendőrt, aki nem fél megvédeni a társát, még akkor sem, ha az a többiek szemében csupán egy android. Michael Ealy olyan pofákat vág, amiket tanítani kellene, mindenre van valami reakciója, hihetetlen mennyire meg tud nevettetni a figura. Lili Taylort, egy bájos, mosolygós és kedves nőként tartottam számon, de itt egy igazi badass, mint parancsnok nem fél szétrúgni senki hátsóját , blöfföl ha kell, beosztottjai sorsát pedig szívén viseli.

almosthuman.s01.e03.1

Eddig a sorozat folyamatosan javuló tendenciát mutatott,  ma esti epizódot különösen élveztem. A humor egyre több szerepet kapott és már nem csak a két főszereplőtől lehetett hallani a poénokat, hanem a többi színésztől is. Jó az, ahogyan a bűnözőket bemutatják, akik csak a felszereléseikkel különböznek a maiaktól. A túszejtés különösen tetszett, de leginkább a csavar a végén – szeretem, ha dolgok nem azok, aminek elsőnek tűnnek.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.