Oldal kiválasztása

Az előző epizódban ízelítőt kaphattunk kicsit a jövőből, a bűnözőkről és a rendőrőrsről – az is érdekes volt, ám mégis inkább a nyomozó-android páros fogott meg és érte el, hogy továbbvigyem a sorozatot. A hangulatot, a high-tech kütyük és a bűnözők világát egészen jól megragadták, a humor is fel-felbukkant az előző részben, de természetesen nem lehet mindent belezsúfolni a pilotba. Szóval, lássuk a medvét!

almosthuman.s01.e02.2

A páros poénkodással nyitja a részt, amiből megtudjuk, hogy John nem jön ki sem a gyerekekkel, sem a macskákkal – mert véleménye szerint azok allergiásak rá. Azután a bevezető után szinte egyértelmű, hogy a nyomozás során Johnnak egy kisgyerekkel kell tárgyalnia. A városban holtan találnak egy híres android feltalálót, és az egyetlen hozzáköthető személy – vagyis a mi esetünkben robot – egy eltűnt nő dns-ét és ujjlenyomatát hagyja maga után. Az esethez hozzákapcsolódik több eltűnt nő ügye is, nemsokára pedig egy friss esetet is hozzáírhatnak a listához. Ezúttal azonban marad szemtanú, az áldozat kisfia: Victor, aki nagy segítségnek bizonyul. Párosunk nyomról nyomra jut előrébb a szövevényes és olykor logikátlan ügyben. Az elrablások pedig csak a jéghegy csúcsa, annál sokkal durvább dolgok is történnek ebben az epizódban, ami mind Johnt, mind Doriant elgondolkoztatja.

Igen érdekesnek találtam az ügy alapötletét, ami viszont nem tetszett, hogy az elején megmutatták, kik a rosszfiúk, lelőve ezzel a poént. Az ügy szálainak felfejtése tényleg okos és érdekes, ahogyan összekötik a pontokat ügyes, de jobban élveztem volna, ha nem csak a módot kell kitalálnom, hanem az elkövető személyét is.

almosthuman.s01.e02.3

Dorian, az android viszonya a többi androidhoz, vagy akár az emberekhez felemás, és pont ez a kettősség emeli ki a karaktert. Önmagát élőnek tekinti, társait szintén, de mégis a logikus gondolkodása – és persze a bunkó emberek – megmutatják neki, hogy nem humanoid. Igazán érdekelne, vajon mi játszódik le a fejében életről, halálról és minden olyan dologról, amit mi emberek evidensnek, az élet tartozékainak tekintünk. Nagyon remélem, hogy a készítők tartogatnak még ilyen, és ehhez hasonló problémakört, mert ez állatira tetszett, és a sorozat egyik legjobb elemének tartom.

almosthuman.s01.e02.1

A két karakter, John és Dorian viszonya folyamatosan javul, ahogy egyre jobban megismerik egymást, és ez nem csak rájuk, de az őket alakító színészekre is igaz. Ügyesek, na, és persze mindkét pasi szívdöglesztő. Karlnál újra fegyver van, csakúgy, mint a Doomban és a Dreddben, és én mindkét filmben imádtam. Michael szemeiben pedig el lehet veszni.

A sorozat zeneszerzőjét elismerés illeti, sikerült olyan aláfestő zenét komponálnia, ami nemcsak, hogy nincsen útban, hanem kiemeli az adott jelenetet – ezt sajnos sok sorozatban elrontották. A zene friss és modern, el tudom képzelni, hogy a jövőben tényleg ilyen lesz a zene.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.