Oldal kiválasztása

almosthuman.s01.e01.3

Azt hiszem a Viasat megint felülmúlta önmagát névadásban. Eddig is ügyesek voltak (Falling SkiesÉghasadás), de az Almost Human fordítása Emberi Tényezőre egyszerűen fantasztikus. Mint sci-fis és Karl Urban rajongó, kétség sem fért hozzá, hogy odáig leszek a sorozattól. Már az alapötletbe belezúgtam, aztán sorra jöttek a plakátok és aztán a trailerek. Ilyenkor kicsit elszégyellem magam, mert a Fox csatorna a Firefly kinyírása óta bögyömben van (és most nagyon enyhén fogalmaztam), és most megint rákattantam az egyik sorozatukra – és persze rettegéssel figyelem, hogy mi lesz a további sorsa a szériának a Foxnál.

John Kennex (Karl Urban) nyomozó egy tűzharc során elveszíti a teljes csapatát és a fél lábát. 17 hónap kóma után felébred, majd visszamegy a kötelékbe. A rajtaütésről amiben elvesztette a barátait még zavarosak az emlékei, de minden eszközt felhasznál – még az illegálisat is -, hogy változtasson a dolgon. Ebben a jövőben a bűnözési ráta igen magas, ezért minden zsaru kötelezően kap egy androidot társának: egy logikus, mindent látó és kiszámító szintetikust, az MX-et.

almosthuman.s01.e01.1

John nem jön ki jól ezekkel a gépekkel, úgyhogy rövid úton meg is szabadul a mellérendelt androidtól, de persze nem élvezheti a magányt hosszútávon, mert kap egy újat, egy DRN-t. A DRN egy régebbi típusú, mesterséges érzelmekkel rendelkező gép, amit a sorozatos hibák miatt kivontak a forgalomból. Dorian (Micheal Ealy) a felélesztése után repes az örömtől, hogy csövek pucolása helyett rendőr lehet – John persze már nem ilyen lelkes. A páros első közös ügye talán kapcsolódik az ominózus két évvel ezelőtti rajtaütéshez. De a válaszok, amik John fejében vannak elfeledve, közel sem azok, amikre számított.

almosthuman.s01.e01.2

Érdekes a sorozat alapötlete. Félreértés ne essék, nem tartom nagy ötletnek, sőt, inkább az az érzésem, mintha már láttam volna valahol ezeket. Semmi új, semmi egyedi, a város napfényben nagyon high-tech, az illegális részleg sötét és füstös, a kütyük lenyűgözőek. John és Dorian szintén sablonos, sőt mindenki az, aki ebben a sorozatban szerepel. A rendőrök még mindig hol jól céloznak, hol nem, a bűnözők pedig furfangosak és gátlástalanok. Viszont mindezek ellenére mégis működik a dolog. Hiába a klisék és a koppintás, ahonnan másoltak, azok bizony nem csinálták ilyen jól. Nincs benne semmi új, mégis olyan pluszt ad, amit eddig nem lehetett látni.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.