Oldal kiválasztása

A második évadban már nem annyira tették magasra a lécet, mint az előzőnél. A drámai jelenetek megszaporodtak, mondjuk ezt a humor még mindig tudta ellensúlyozni- kisebb-nagyobb sikerrel persze. A láncszemek még mindig találóak, mondjuk a részek lezárása egynéhány helyen kissé elcsépelt lett, példának okáért nekem a favorit részem a madárijesztő-láncszemes és az alapszitu király volt, az ellen is és, lehet, hogy csak nekem, de a rész vége kissé csalódottá tett. Jöjjön egy kis történetmesélés: Két jómunkás ember talál egy ládát, kincs helyett egy, a félelemből táplálkozó ősi rémmel. A „Phobic Humanis” elszabadul, mindenkit riogat (nem is kicsit) és az egyetlen, ami megállíthatja, ha szembeszállnak vele és nem félnek tőle. És persze, hogy a lény a rész végén Kate életével zsarolja Nicket, akinek mi a legnagyobb félelme? Naná, hogy a társa elvesztése! De persze ezen felülkerekedik és miszlikre lövik a Madárijesztőt.

Rémvadászok5

Ha már csalódottság, nem tudok átugrani az újonnan behozott arcokról: a Seant helyettesítő Jonathanról (Jonathan Togo) és az egyszemélyes elterelő brigádról, Aliceről (Pauley Perrette, mindenki kedvenc Abbyje az NCIS-ből). Utóbbival még nincs olyan komolyabb gond, szerepel pár részt, azt csókolom. Viszont Jonathan, hát az a kölök egy fogalom a felhúzásra. Semmit nem tud -maximum van, egyszer-egyszer van némi villantása, mint például az Ámorfis részben- és még csak nem is poénos legtöbbször, vagy amit néha kiprodukál magából, az is nagyon izzadságszagú.

Továbbmenve a negatív úton, kitérnék a fölös vagy épp káros párbeszédekre: alapvetően nincs belőlük sok, de egyből kilehet őket szúrni. Mondjuk kedvenc részemben (lásd. fentebb) egy olyan filozófiai eszmecsere van három „lány” között, hogy az nekem már fizikailag fájt. Oké, fontosak a parodizálások meg a valós helyzetek mellőzése, de ezek már annyira kényszer szagúak, hogy azt már tonnányi Old Spice sem tüntethetné el végleg.

Rémvadászok6

Mindent összegezve kedves esküdtek, a bizonyítékok bemutatásra kerültek és a bíró ítéletét megcáfolandóan kimondom, hogy a sorozat vígan kibírt volna legalább még egy évadot. Hibás, ehhez nem fér kétség, de találó, meghatározó és néhol furcsán valósszerű. Tisztelt bíróság, a védelem ezzel befejezte a beszédét és kardjába dőlve elbukott.

 

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.