Oldal kiválasztása

A mai epizód megint pontosan olyan volt, amilyet én szeretek: lassú és pontosan felépített – ez az igaz Walking Dead. Ez nem csak a zombikról meg a mészárlásról szól, hanem az emberekről, az emberi természet mélységeiről és magasságairól.

walkingdead.s04.e11.3

Mondtam már, hogy kedvelem az új fickót? Mert így van. Abraham (Michael Cudlitz) egy profi katona – végre valaki, aki nem pazarolja a lőszert – és még vicces is. Jó, tudom, egy kissé félelmetes, meg az a mosolygás, amikor széttrancsírozta azt a három járkálót, az valóban ijesztő volt tőle. Viszont eddig egyenes embernek tűnik, persze ezt egy epizód után kijelenteni kissé erős.

Viszont azt bátran kijelenthetem, hogy Rick a bújócska nagymestere, még törött bordával és remegő kézzel is profin nyomja. Először azt hittem egy újabb álom – már kezdtem dörzsölni a tenyerem –, de nem, ez bizony a kőkemény valóság, Rick pedig gyorsan kapcsolt és elbújt az ágy alá. Nem túl eredeti, de annál hatásosabb, majd újra és újra megpróbált kijutni onnan, de valami vagy valaki folyton keresztülhúzta a számítását. A végén már a torkomban dobogott a szívem úgy izgultam.

walkingdead.s04.e11.1

Michonne és Carl igazán imádnivalók voltak együtt, Michonne mindent megtett, hogy Carlt felvidítsa. Bár Carl nem nevetett mikor Michonne a saját szájába nyomta a sajt spray felét – én viszont igen, legfőképpen a nő arckifejezésén. A felderített ház festményei pedig nem csak én akadtam ki, hanem Michonne is. Örültem, hogy végre beszélgetnek a saját veszteségükről, mindkettőjüknek jót tett, még ha nem is árultak el sokat szóban, a mozdulataik – vagy azok hiánya – és a mimikájuk mindent elárult

Végre láttam egy apró reménysugarat a sorozat legnagyobb titkának – a világvége okának – megértésére, de persze nem mondták el. Vajon kiderül valaha? Remélem igen, mert szeretem a válaszokat, persze főleg nem ezért nézem a sorozatot, hanem a hangulat és a karakterek miatt – na, jó, a pasik is közrejátszanak egy kicsit. De a titok kiderítése után is nyugodtan mehet tovább a show, szóval jó lenne, ha csepegtetnének valamit.

walkingdead.s04.e11.2

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.