Oldal kiválasztása

Hát igen kedves birkanyáj, ma szemet hunyok rendhagyó game/horror mániámon és fehér tálcán kínálok fel nektek egy jóféle B-sorozatot, a Rémvadászokat (leánykori nevén: Special Unit 2).

Rémvadászok1

Az alaptörténet Chicagoban játszódik (már is plusszal indul a kicsike), ahova özönlenek az ún. „láncszemek” – az evolúciók mellék és nagyon titkolt vadhajtásai-, ám cseppet sem hétvégi nyaralás céljából. Vannak, akik csak nasiért (értsd. ember) ugranak be, ám másokat komolyabb ambíciók fűtenek (spoiler-riadó). Eme kissé nagyon fejre állt világba csöppen bele a fiatal rendőrnő Kate Benson (Alexandra Lee) akit az okleveles kéjenc, agresszív és igazoltan idióta, ám magasan képzett láncszemlikvidáló Nicolas O’Malley (Michael Landes) mellé raknak be, mint a férfi józanságának utolsó mentsvárát.

Főhőseink mellett komoly szerepet kap Carl (Danny Woodburn), ki faját tekintve gnóm (nem törpe), foglalkozására nézve pedig a „minden, ami törtvénytelen” nagymestere, emellett, hogy elkerülje a többszörös életfogytiglanit, néha értékes információkkal segíti duónkat, persze csak miután O’Malley kiverte azt belőle. Fontos még a félkezű-rabló főnök Richard Page (Richard Gant), és a rémszakértő Sean Radmon (Sean Whalen).

Szóval, az átlag napi programjuk a következő:

Kelés, reggeli, megérkezés a melóba, gnómverés (Nicknél, naponta többször is), vészhelyzet felvázolása, csapda, harc és szörnyirtás, majd egy kellemes vacsora, vagy striptízbár (Nick).

Ha már ennyit fényeztem hőseinket, most jöjjenek egy kicsit a rémek, kik igen változatosak egy B-kategóriás sorozathoz képest: Farkasembertől (és nem a Jacob kutyám-féle pudli) kezdve a kőklopszon át (igen, jól írtam) a szamuráj múmiáig az alakváltóval bezárólag a paletta minden eleme megvan.

Rémvadászok2

2001-es sorozat révén nem úszunk a CGI tengerében, de különösen nagy szükség nincs is rá.  A smink és a maszkok elég hatásosak, a díszletek és a háttér kicsit gagyik, de vegyük figyelembe, hogy nem sok pénzt öltek bele.  A kémia a főszereplők közt, a poénok és cameok özöne és alapok mind megvannak a sorozatban, amiket rendre ki is használ, ám itt is van a vérkutya elásva: több nincs benne, pedig ott volt a LEHETŐSÉG! Ott volt benne, hogy több legyen az „átlagtól valamivel jobb” címkétől, de nem használták ki.

Ettől és a totál agóniámtól eltekintve, remélem sikerült kedvet csinálnom a sorozathoz. Hamarosan újra leszek az éterben, a remekbeszabott évadleírásokkal, addig is megyek vissza a balettbe ugrálni!

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.