Oldal kiválasztása

Na, jó, megint eljutottunk arra a szintre, hogy legszívesebben letenném a sorozatot. Ezt így nézőkkel nem lehet megcsinálni, ez igazán nem fair játék. Megint úgy érzem mintha darabjaira hullott volna a sorozat, és nem a jó értelemben.

walkingdead.s04.e08.2

Az előző epizód végén a Kormányzó – most már biztosan feladva Brian nevű álcáját – kifigyelte a börtönt és fegyvert szegezett Hershelre és Michonne-ra. A várttal ellentétben azonban nem megölte, hanem foglyul ejtette őket. A saját táborában egy nagyon erős és kemény beszédet tartott az ottaniaknak: azt a tervet adta elő nekik, hogy a két túszért cserébe majd a börtönben lévők elhagyják azt, és így ők majd beköltözhetnek oda. Hiszen ő nem akar semmilyen vérontást és sem Michonne-t, sem Hershelt nem fogja bántani. Michonne mimikája hihetetlen volt, sütött róla a gyűlölet és az undor – egyel több ok, amiért imádhatom Danai Gurira-t.

walkingdead.s04.e08.1

A Kormányzó sikeresen felbuzdította a tábor lakóit a börtön elleni támadáshoz, persze akadtak kétkedők, de a csordaszellem… Azok, akik nem akartak harcolni egy folyó melletti részen táboroztak le, ahol majd biztonságban lesznek – én ezt nem vettem be. Szóval a kis csipetcsapat a Kormányzóval az élen megindult a börtön felé, vittek kocsikat, fegyvereket, tankot, csak a szokásos felszerelést, semmi extrát.

A börtönben éppenhogy túlélték a küzdelmet a vírussal erre most megint beüt a krach. Tudom, hogy azért nyúzzák szegényeket, hogy nekem legyen mit néznem, de ez már tényleg sok. Ez kezd lassan szadizmusba áthajlani. Nem lehetne, hogy visszatérünk a jó kis lassú tempójú, ijesztgetős horror sorozathoz, ahhoz, amivel kezdtük? Mert tényleg úgy érzem, hogy a szereplők egy folytonos szopórolleren csúsznak lejjebb és lejjebb, és lassan ez kezdi nálam betenni a kaput.

walkingdead.s04.e08.3

A színészek még mindig briliánsan teljesítenek, a párbeszédek olyan jól vannak megírva, hogy azt tanítani kéne, de az nem normális, hogy a szereplőknek folyton folyvást szar. Ez nem valóságos – valóságról beszélek egy zombis sorozatban, nekem sincs ki mind a négy kerekem. A sorozat olyan irányba halad, ahol nem élvezeti cikként fog szerepelni, vagy ütős sorozatként, hanem a kötelező adagként az eddig megszerzett rajongóknak.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.