Oldal kiválasztása

Tudjátok milyen nehéz spoilermentesen írni? Az előző epizód végén megjelent a Kormányzó, én pedig legszívesebben világgá kürtöltem volna – amit aztán Orlissa kegyet nem ismerve kihúzott. Persze tudom én, hogy teljesen igaza van, de akkor is a Kormányzóról beszélünk, arról az emberről, aki megtartotta a zombivá vált kislányát, aki viadalokat rendezett a túlélők és a járkálók között, és lemészárolt mindenkit, aki ellentmondott neki. Az az ürge úgy csavarta a szót, ahogy rajta kívül senki ebben a sorozatban, és most tessék, visszatért és figyelte a börtönt, azt a börtönt, amit Rick minden áron meg akarna védeni!

walkingdead.s04.e06.2

Jócskán visszaugrottunk az időben, a Kormányzó (eredeti nevén Philip) teljes letargiában üldögélt a tábortűz mellett, majdnem elérte egy harapó, de végül Martinez megmentette. Másnap reggel azonban már egyedül ébredt fel, mindenki elhagyta, egymaga indult útnak az élőhalottak világában. A szakálla alapján sejthetjük, hogy sok idő telhetett el, bár a mozgása elég sikkes volt, amikor az utcán ellépet egy zombi elől. Egy ablakban azonban meglátott egy kislányt – én végig abban a hitben voltam, hogy csak az elméje játszik vele –, a házban pedig egy egész családot talált. Egy napig tervezett maradni, de végül a szükség marasztalta, nem a sajátja, hanem az övék. Tara és testvére, Lilly, a kislánya Meghan és a nagyapja, David.

walkingdead.s04.e06.3

Nem tudom eldönteni, hogy le legyek-e nyűgözve, amiért ilyen sokáig kibírták, vagy inkább akadjak ki, mert hiteltelen az egész. De a tény tény marad, Chamblerék élnek, a saját kis lakásukban és még azt sem tudják, hogy a harapókat fejbe kell lőni. Az apjuk, David halála azonban mindent megváltoztat. Útnak indulnak, mint egy bájos kis család, a Kormányzó – aki itt Brianként mutatkozott be – pedig patronálja őket. Legalábbis addig, amíg a múltja utol nem éri őt.

The Walking Dead _ Season 4, Episode 6 - Photo Credit: Gene Page/AMC

Túlzás már most kijelentenem, hogy szerintem ez volt a negyedik évad legfélelmetesebb része? Ahogy a társasházban lassan közeledtünk a kád felé, úgy érzetem magam, mint egy gyerek, akit nemsokára halálra rémítenek – és igen, sikerült nekik. Vagy a kórházban, ahogy a csendből lassan előtört a járkálók morajlása, majd pillanatról pillanatra erőteljesebb lett. Le a kalappal a statiszták előtt, ritkán említjük meg őket, pedig bravúros, amit véghezvisznek. Na, ilyen epizódokat kérek még!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.