Oldal kiválasztása

Az előző epizódnál megemlítettem, mennyire erősek a Walking Deadben a zenei betétek, amikből ebben a részben kettőt is kapunk – mind tudjuk, hogy ez nem jelent jót. Az előzőnél láthattuk Ricket amint önmagában tépelődik: vajon jól döntött-e mikor elküldte Carolt? Szerintem igen, én sem tettem volna másképp, az előző évadokban sok mindent másképp csináltam volna, mint Rick, így meglepő számomra, hogy most egyetértek vele.

walkingdead.s04.e05.1

Mivel az emberek többsége a fertőzésveszély miatt karanténban van, ezért csak Rick és Maggie maradtak a börtön körüli területekre. A járkálók pedig csak jönnek és jönnek, feltorlódva a drótkerítésnél – ketten kevesek lesznek elhárítani ezt a veszélyt. Rick nem tud túllépni a Carollal történteken – én sem –, de Maggie egyetért vele és ez valamelyest segít.

A karanténban már hárman meghaltak, Hershel, Glenn és Sasha próbálnak úrrá lenni a helyzeten, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Bírom az öreget, különösen a humorát, de amit ebben a részben művelt, az ép ésszel fel nem fogható. Mindent megtesz a betegekért, ehhez kétség sem fér, de feleslegesen erőlködik a holtesteknél. Tudniillik kicipelteti őket, majd utána Glennre vagy Sashára bízza a piszkos munkát. Felesleges és veszélyes. Nem is tudom, minek nevezzem ezt: naivitásnak vagy morálnak, de az biztos, hogy hozzájárult ahhoz, ami utána következett.

walkingdead.s04.e05.2

Hirtelen nagyon sokan haltak meg, és mivel nem voltak bezárva a cellákba – én sem értem –, a holtak visszatértek, hiszen az utóbbi időben ez a szokásuk. Hershel nagyon lassan ocsúdik fel, szinte már életveszélyesen lassan. Az irónia az egészben, hogy Lizzie valamelyest úrrá lesz a káoszon, megvédi Glennt. Maggie hathatós közreműködésével sikerül eltenniük láb alól (újra) a járkálókat.

walkingdead.s04.e05.3

A zárójelenet pedig ütött!

Alapvetően jót tett ez a lassú folyású, kifinomultabb rész, ahol a morál és a túlélési ösztön küzdött egymással. Nagyon sok horrorfilmet és sorozatot láttam már, ahol ha a szereplők kezdenek hülyén viselkedni, gyorsan átállok a túloldalra és a gyilkosnak kezdek el szurkolni – Hershel most majdnem elérte ezt a szintet nálam. A nap hőse a kicsi Lizzie, bár mintha látnám rajta egy pszichopata jellemzőit, de ki tudja, lehet, jót tesz majd a sorozatnak!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.