Oldal kiválasztása

Hát az előző epizód sok kérdést vetett fel bennem, bevallom őszintén nehezen vette be a gyomrom a történteket. Azért finoman érzékelni lehetett, hogy mi történt valójában a két meggyilkolt lakóval, de akkor is, úgy éreztem pofán vágtak vele. Megint nem hagytak gondolkozni, csak az arcomba tolták a megoldást.

walkingdead.s04.e04.2

Elég sokat gondolkodtam Carol tettén, hogy miért is ölte meg Karent és Davidet. Reménykedtem benne, hogy csak a holttesteiket égette el – tudtam én mennyire hiú ábránd ez, de azért reméltem. Nem értek egyet Carol döntésével, a többieket védte, értem én, és tetszik az új, erősebb Carol is, de a gyilkossággal túllőtt a célon. Ez az epizód megmutatta, hogy nem csak én vagyok ezzel így.

Amikor Rick és Carol kimentek ellátmányt szerezni a kocsival, az út elején meg sem szólaltak, egyiküknek sem volt mit mondania. Szerintem mindketten ugyanazt érezték: a kimondatlan szavak sokkal nagyobb kárt okoznak. Aztán belebotlottak két fiatalba, akik felajánlották a segítségüket a házak átkutatásában. Bevallom, engem ez a két újonc nagyon zavart, megtörték Rick és Carol jeleneteit. Kettejük párbeszéde nagyon erős lett, bár a végére már sablonosnak és erőltetettnek éreztem.

walkingdead.s04.e04.1

A kiküldött négyes – Daryl, Michonne, Bob és Ty – sikeresen elmenekült a zombi horda elől. Természetesen haladtak tovább a biztos gyógyszerforrás felé, de gyalogosan kissé lassúnak bizonyultak. Az autószerzés sem ment éppen zökkenőmentesen, ezt pedig főleg Ty hülye halálvágyának köszönhető. Én is aggódok Glenn, Sasha és a többi beteg miatt, de ez már túlzás, hiteltelen lett tőle Ty karaktere a szememben. Michonne próbált hatni Ty-ra, majd meglátjuk, mennyire sikerült ez neki. Még jó, hogy Daryl ért a kocsikhoz, így sikerült egyet összeszedniük és meg sem álltak az állatorvosi egyetemig. Persze járkálók ott is akadtak szép számmal, sőt mind a retteget influenzával volt fertőzve – legyen elég annyi, hogy látszott a szemüknél.

walkingdead.s04.e04.3

A két fiatal tényleg csak időhúzásra volt jó a készítőktől, pont oda rondítottak bele, amibe nem kellett volna. Ez az epizód megint gyengébbre sikeredett a szokásosnál, pedig alapvetően élvezem, amikor csoportokba rendeződve kutatták át az épületeket. Ez a lassabb, finomabb tempó a kedvemre való volt, végre nem kaptam szívrohamot minden ötödik percben. A Walking Deadben ritkán van zene, de amikor van, akkor mindent elmond – a záró jelenetben ugyanez volt a helyzet.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.