Oldal kiválasztása

Fura egy film Az óriásölő (Jack the Giant Slayer), nem túl combos történet, lapos szereplők, mégis a mesevilág, amit teremtett, magávalragadó.  Még mindig nem tudom magamban hova tenni, sem a jók közé nem illik, sem a rosszak közé, de az biztos, hogy meg kell nézni. Klasszikus mese új köntösben.

oriasölö1

Jack (Nicholas Hoult), a parasztfiú a véletlen folytán hozzájut egy babokkal teli csomaghoz. De ezek nem közönséges babok – ezekből nőhet ki az égig érő paszuly, ami összeköti az emberek világát az óriásokéval. Ezeket a haramiákat még maga Artúr király győzte le és vágta el őket a saját királyságától. Jacknek sikerül  – a véletlen folytán – egy magot vízhez juttatnia és máris növekedésnek indul a paszuly.

Egy óriás megneszeli a dolgot, és elrabolja a király (Ian McShane) egyetlen leányát, Isabelle-t (Eleanor Tomlinson). A testőrség vezetője, Elmont (Ewan McGregor) egy csapat katonával és a hercegnő kérőjével, Roderickkel (Stanley Tucci) a nyomába siet. A lány iránti rajongás miatt Jack is elindul – pedig tériszonyos – az óriások országába.

De nem csak Isabelle miatt kell aggódniuk: az óriások hosszú évekig nélkülöztek, most eljött számukra a lakoma, az ínyenc főfogás pedig emberhús.  A királynak döntenie kell, hogy feláldozza-e lányát a népéért és a mentőcsapat visszaérkezése előtt kivágja a paszulyt.

oriasölö2

Az óriások földjén megismerhetjük Lord Roderick valódi, hataloméhes arcát, miközben Jack egyre közelebb kerül szerelméhez, Isabelle-hez. Ez egy mese. Egy bájos, tüneményes, kedves mese. Szórakoztató és szívmelengető, pont, ami a dolga egy ilyen történetnek. A szereplők szerethetőek, a kaland tucatszor látott, de pont ez benne a lényeg. Nem akartak újat alkotni a készítők, csak elmondani egy történetet, hogy mi is megszeressük. Ez pedig sikerült nekik.

oriasölö3

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.