Oldal kiválasztása

Megtanulhatnám már végre, hogy semmit nem szabad felrónom a sorozatnak. Az előző részben hiányoltam az erősebb ellenállást a betegek különzárása miatt, hát most megkaptam. Jeanette – az egyik Woodbury túlélő – próbálta bizonygatni, hogy ez csak allergia, de a fájdalom benne volt a szemében. Szívbemarkoló.

walkingdead.s04.e03.1

Az előző részt Karen és David halálának rejtélyével hagytuk abba, és ahogy sejteni lehetett a betegség volt az ok, amiért megölték és felgyújtották őket. De az influenza terjedése itt nem állt meg, egyre több és több ember betegszik meg. Sasha – Ty testvére -, Glenn és a kicsi Lizzie is közöttük van. Carolnak majd’ megszakadt a szíve, amikor a rá bízott kislány is elkezdett köhögni. A börtön irodarészében elkülönítették a gyerekeket – Beth és Judith teljesen elszeparálódik mindenkitől – ezáltal megvédve őket a vírus további terjedésétől.

Karen halála miatt Ty kifordult önmagából, követelte a felelősöket és azt, hogy ő intézhesse el a dolgot. Daryl és Rick próbálták lecsillapítani, de végül egy csúnya vita és egy még csúnyább verekedés lett a vége. Az elszeparálás mellett mást is tettek, hogy a betegséget megfékezzék: egy csapatot is elindítottak a börtöntől igen messze lévő állatorvosi egyetemre antibiotikumért. Daryl, Michonne, Bob és Ty – Daryl kérte a segítségét, hogy legyen ideje lecsillapodni – indul útnak a lehető leggyorsabb kocsival. Amíg ők útban voltak orvosságot szerezni addig Hershel bodzateával próbálta enyhíteni a tüneteket – azt hiszem, most az egyszer én is ittam volna teát. Négyesünk azonban olyan járkáló hordába rohant, amilyet még nem láttunk ezelőtt.

walkingdead.s04.e03.2

Összességében egy lassabb tempójú, nyugodtabb epizódot kaptunk, ennél azért láttunk már jobbat is. A Walking Dead még a leggyengébb résszel is minőségileg a legtöbb sorozat fölött teljesít – bár lehet, elfogult vagyok, sőt, biztosan elfogult vagyok. A legkiemelkedőbb alakítást Hershel hozta, a szöveg, amit elmondott Ricknek és Maggie-nek az életünk kockáztatásáról, összefoglalta mindazt, amiről ez a sorozat szól. Örülök, hogy végre Daryl is több jelenetet kapott, bírom a karaktert és nem csak a hihetetlen bicepsze miatt.

walkingdead.s04.e03.3

 

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.