Oldal kiválasztása

Ha valaki egyedi és mégis mesés filmet akar nézni, a Rontó Ralph (Wreck-It Ralph) tökéletes választás. Egyszerre humoros és szomorú, ugyanakkor elgondolkodtató is. Rávilágít arra, hogy az emberek mennyire hajlamosak beskatulyázni valakit a felszín alapján. Nem néznek a mélyére a dolgoknak, pedig sokszor ott a lényeg, pont az orruk előtt.

rontoralph1

Ralph egy videojáték rosszfiúja – jön, szétzúzza a házat, majd megérkezik a hős Felix aki mindent megjavít. Persze este a házban mindenki megünnepli Felixet, Ralph pedig kint üldögél a széttört téglákon, egyedül. Egyik este megpróbál bejutni a buliba, de végül elküldik – Ralphot kiközösítik. Változtatni akar az életén, ő is hős szeretne lenni, akit mindenki kedvel. Így hát elindul a játékok közti térben, hogy találjon egy helyet, ahol ez valóra válhat. Trükkel csatlakozik egy fejlett fps (lövöldözős) játékhoz, de természetesen a dolgok elcsúsznak, ő pedig észrevétlenül kiszabadítja a játékokat felfalni képes bogarakat.

Az egyetlen segítsége Vanellope – egyik pilótája a cukorkavilágnak –  aki maga is különc és számkivetett. Egy cukormázas autós világban próbálnak meg helyt állni, Vanellope otthonában. Összebarátkoznak és hihetetlen kalandokban lesz együtt részük. Vanellope-nak beteljesül az álma és egy autósversenyen is elindulhat. De a dolgok sosem azok, amiknek látszanak, a vattacukor- és nyalókatengerben is rejlenek titkok. Közben a bogarak elszaporodtak, és így Ralphra hárul a feladat, hogy megmentse a játékokat. Ő pedig hősként viselkedik, ahogy mindig is, csak pont ő nem volt ezzel tisztában.

118319_bl

Legfőképpen ez tetszett a filmben, mert a lényeg mindig elbújik. Olykor a cukormáz alatt van, olykor a kemény külső mögött. Néha pedig mi magunk sem vesszük észre, csupán akkor, ha valaki segít benne.

Rich Moore rendező kivalló munkát végzett, pedig ez az első filmerendezése. Eddig olyan sorozatokban működött közre, mint A Simpson család vagy a Firka villa. Csak így tovább Richard, várom tőled a következőt!

rontoralph2

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.