Oldal kiválasztása

Ai1

Ai hercegnővel igen régen kezdődött az ismeretségem, nagyjából kamasz koromban, amikor elkezdtem mangákat olvasni. Megláttam a rocker angyalt a borítón és kellett nekem. Az már kevésbé volt szimpatikus, amikor megláttam Courtney Love nevét szerzőként, de ez végül nem tartott vissza és ennek utólag nagyon örülök.

A mangából eddig magyarul hat kötet jelent meg. Courtney Love szerzőségéből és a főszereplő fiú erős hasonlóságából Kurt Cobainhez arra következtethetünk, hogy igen sok köze van a valósághoz, fantasztikus körítéssel.

Ai hercegnő, a címszereplő a találó Ai Landről származik, ahonnan elmenekült a Földre, ahová megérkezve viszont semmire nem emlékszik, csupán arra, hogy a szív alakú dobozkáját nem veszítheti el. Ezt első körben el is akarják tőle lopni – itt ismét utalnom kell a Nirvanára a Heart Shaped Box című nóta kapcsán. Aranyos.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=n6P0SitRwy8]

Amikor a dobozt eltulajdonítják, megjelenik másik hősünk, Ken, aki utcazenész, jól gitározik és jól néz ki.

A történet további részében belebonyolódunk Ai és Ken kapcsolatába, Ai Land problémáiba, ahol jelenleg háború dúl, és egyre inkább megismerjük Ai múltját, miközben ő az emberek világában rocksztárrá válik.

Ai3

A történet számomra magával ragadó volt. Magába foglal mindent, ami számomra fontos. Fantasyt, jóféle rockzenét és vagány stílust. Ait, mint karaktert nem sikerült megkedvelnem, mert ahhoz képest, hogy mennyire vagánynak néz ki, valójában csak egy nyávogós liba, aki idegesít, ha megszólal. Ken vele ellentétben egy nyugodt kis valaki, habár nem az eszéért szeretjük és mindenben támogatja a lányt – komolyan, szerintem a kiscsaj többet kap, mint amit érdemel.

A rajzolása gyönyörű. Habár jellemző rá a mangák teljes lehetetlensége, Ainak ilyen testalkattal és magassággal gyakorlatilag hasra kéne esnie, de kit érdekel ez? Nagyon szépek az angyalok és a démonok is – utóbbiak főként a sárkányfejes, tűzokádó szárnyaikkal, amivel máshol még nemigen találkoztam (ez nem zárja ki, hogy van).

Ai2

A hat megjelent kötetből egyet nem számítunk a sztori szerves részének, az csupán egy átvezető az első három kötet és a folytatás között. A fantasy rocksztáros téma annyira bejött, hogy Ainak néhány dalát valóban fel is vették. Ezek számomra sajnos egy kissé csalódást okoztak, mert én Ainak teljesen más hangot képzeltem el és valahogy a szövegeket – melyeket megtalálunk a kötetekben – nem ilyen dallammal és zenei aláfestéssel képzeltem el.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=WmHlSR6w4xA]

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!