Oldal kiválasztása

Hónapok teltek el az utolsó Walking Dead epizód óta – nehéz volt, na. Órákig hezitáltam, hogy valóban elkezdjem-e nézni a folytatást. Imádom a sorozatot és zseniálisnak tartom, de néha valódi kínokat képes okozni nekem – igaz tudom, hogy ez volt a céljuk az alkotóknak. Aztán győzött a fandom – mint mindig –, én pedig újra belesüllyedtem a járkálókkal teli apokaliptikus világba.

Jó pár hónapról lemaradtunk, Rickből (Andrew Lincoln) takaros kis gazda lett; Carl (Chandler Riggs) újra megtanulta, hogyan legyen gyerek; Daryl (Norman Reedus) nem tud mit kezdeni az újdonsült népszerűségével. Még mindig nem dolgozta fel az agyam az új, pacifista Ricket – komolyan, kimenni zombik közé pisztoly nélkül? Eszembe nem jutott volna. A busszal jött emberek egész szépen beilleszkedtek az új közösségbe. A börtön tele van, mindenki tudja, hol a helye: van, aki a kerítést felügyeli, míg mások portyáznak. még Michonne (Danai Gurira) is belovagol.

walkingdead.s04.e01.1

Egy portyázó csapat indul egy hipermarkethez – Michonne-nal kiegészülve, ahol Zack (Kyle Gallner) és Daryl előadja talán az évad legjobb poénját: mi is volt valójában számszeríjas redneckünk előző foglalkozása? Fergeteges! Még sosem gondoltam bele, mennyivel nyugodtabban lehetne bevásárolni egy zombi apokalipszis kellős közepén: nincsenek tülekedő vásárlók vagy morcos pénztárosok, csak mi és a bevásárlókocsi meg a rengeteg áru, amit magunkkal fogunk cipelni. Úgy éreztem kissé, hogy az írók elfelejtették komolyan venni a nézőket, annyira a szánkba rágták a potenciális veszélyforrást a tetőn – nagyon zavaró volt. Jobban szerettem azt, amikor érzékeltettek, nem pedig azt, hogy a képembe tolják. Aztán az a véres darabolás, háááát, puszta erőfitogtatás. Igen, mi, a sorozat alkotói tudunk ám ilyet is, nem csak a karaktereket és a személyes tragédiájukat mutatjuk be, ugye, milyen jók vagyunk? Nem! Tessék szépen visszatérni a rendes kerékvágásba és meghagyni a CGI-t más sorozatoknak! Végső soron Rick jelenetei mindent helyretettek, a találkozása a kétségbeesés határán lévő nővel sokkoló. Hatalmas gyomorrúgás volt ez, és mélyen igaz.

walkingdead.s04.e01.2

Carolt (Melissa McBride) kezdem megkedvelni, a szende és másodrangú, a férje által vert nőből egy igazi túlélő született. Olyan, aki nem fél megszegni a szabályokat. Mert igen, fontos, hogy a gyerekek gyerekek is maradhassanak – még ebben a világban is –, de ehhez szükséges az is, hogy életben legyenek hozzá. Kíváncsi vagyok, Carl mit választ, beárulja-e végül az apjánál. A vége nem volt piskóta, bár én képileg megálltam volna a zuhany leállásánál, felesleges mindent a szánkba rágni!

walkingdead.s04.e01.3

Más is észrevette az iróniát a malac Carl általi elnevezése és a két kislány hasonló, járkálók elnevezése között?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.