Oldal kiválasztása

Gyászjelentés játékföldéről: Az egyik legjobb TCG/RPG játék, a Samurai Empire március 31.-én bezárja virtuális kapuját. Hogy miért szomorú ez? Nos, a föld így szegényebb lesz egy igen színvonalas, nem-csak-bukszásoknak-való játékkal, amiről tudjuk, milyen ritkaságszámba megy napjainkban.

samurai empire1

Magáról a játékról fél nap is kevés lenne az ódazengéshez, viszont elég a játékmenethez. Sengoku-kori harcosokat, pontosabban kis kártyájukat irányíthatjuk, a kor tökéletes történeti menete szerinti Questekben, közben kicsi feudális Japán városkánkat növelhetjük, alakíthatjuk, sőt a műfaj többi kreálmányához hasonlóan, Guildekbe lehet tömörülni, ám itt van “rang” is, például a fő irányító a Guild Master, a Recruit Expected az alapanyagokért felelős stb., viszont itt önzés helyett az összefogás eszméje erős: a Guild-harcok alatt a csapat minden tagjának ereje szükséges a győzelemhez, a napi, a barátok által kapott presentekről nem is beszélve. Fejlesztős-növelős játék lévén, itt is  minél nagyobb a levelünk, annál több dolgot érhetünk el, kaphatunk meg,
és egyre kevesebben akasztják belénk a katanáikat a Duelek alatt.

samurai empire2

Maga a közösség nem számol sok lelket (kb. 2000 fő) és ugye anyagi ráfordítás nélkül is eléggé erősek lehetünk, így nem csoda, hogy a Nubee a törölnivalók listájára tette. Ilyenkor érzem azt,hogy nem találok megfelelő magyar szitokszót a helyzetre: nagyon nem kéne csak a kis dollárjelekre figyelni a vízfejekben, hanem egyszer észrevenni, mi is az igazi kincs. De én csak egy mezei blogger vagyok, akire aztán rohadtul hallgatnak, ám én még így is körmömszakadtáig harcolnék, hogy a Samurai Empire nem tűnjön el úgy a süllyesztőben, mint tavaly nyáron a Nadirim nevű, szintén remek online játék, de sajna az én erőm és akaratom ehhez kevés.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.