Oldal kiválasztása

Miért sír egy kislány az Őslények országán (The Land Before Time)? Azért mert meghalt a kedvenc szereplője. Nem, nem Tappancs mamája, hanem Késfogú. Mert ez a kislány bizony már akkor is a negatív karaktereknek szurkolt, és ez azóta sem változott – kivéve talán annyit, hogy most már az okosokat is kedveli.

Igen, ez a lány mára felnőtt, filmeket néz, blogot és novellát ír, rajong a sci-fi sorozatokért, imád horrorfilmet nézni éjszaka. De van valami ebben a rajzfilmben, amit újra és újra át akar élni. Ez a valami a mese, a csoda, a kaland, az utazás és a remény. Nem véletlenül.

őslényekországa1

Tappancs, a kis dinoszaurusz érkezésének egész családja örül. Tappancs boldogan játszik, ismerkedik, mint minden apró dínó. Találkozik Kistülökkel, egy kissé arrogáns, beképzelt Triceratops kölyökkel, akivel mondanom sem kell, nem lesznek puszipajtások. Majd pedig feltűnik a színen az én kedvenc T-Rexem, Késfogú. Rájuk támad, így a kis dínóknak menekülniük kell. Ekkor földrengés rázza meg otthonuk, amely sok dinoszauruszt elpusztít, köztük Tappancs mamáját is, aki utolsó mondataival a Virágzó völgybe indítja fiát.

Megkezdődik az utazás, aminek Tappancs egyedül vág neki. Egyedül és árván, de ez nem sokáig marad így, mert a mesés kalandban találkozik más, szintén családjukat vesztett dinoszauruszokkal. Előbb Kacsacsőr, Tüskés, Röpcsi – utóbbinak hihetetlen szövege van -, végül pedig Kistülök is csatlakozik hozzá.

őslényekországa3

A Virágzó völgy egyre közelebb van, de Késfogú is lassan utoléri őket. Csapdát állítanak, amibe kedvenc T-Rexem belesétál és el is tűnik a mélyben . Elérik a völgyet, mindannyian, épségben és legnagyobb megdöbbenésükre – és persze örömükre – csordájukat is megtalálják. A völgy pedig csodálatos, étel, víz és kalandok sora várja apró dínóinkat.

őslényekországa4

Még tizenkét film és egy sorozat készült Tappancs és társai kalandjairól. Kezdetektől fogva hatalmas siker, a ráfordított költségek többszörösét hozta vissza a mozikban (12,5 millió dollárból készült és 84 milliós bevételt produkált világszerte). A sikerét nem csak számokban lehet mérni, ha ma megkérdeztek egy embert, ismeri-e a filmet, nem csak a címére fog emlékezni, hanem az egész történetre, a világára. Ez az igazi elismerés!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.