Oldal kiválasztása

A remek első évad után egy kicsit csalódtam ebben a másodikban. Vicces volt, tényleg, de elvesztette azt a szerethető iróniát és szarkazmust, amivel az elején megfogott. Aggódom, mert epizódról epizódra romlott a minősége, bár a finálé egy kis fényt visszacsempészett.

Tessa (Jane Levy) és George (Jeremy Sisto) még mindig Chatswinben élnek, és bebizonyítják nekem, hogy a kertváros igen is ijesztő hely. Ha akarod, ha nem eggyé válsz vele, ez történt velük is. Tessa már nem az a kemény, spéci New York-i lány, akit megkedveltem. Összejött – újra – Ryannel (Parker Young) és bizony belőle is egy focistabarátnő lett, aki beolvad a környezetébe és lemond minden jóról. Hiányolom a régi Tessát, kérem vissza! Parker viszont nagyon jól hozza a rá osztott hülyét. A karaktere mindent szó szerint vesz, teljesen kifordul önmagából, megajándékozva a nézőt néhány feledhetetlen jelenettel.

suburgatory2.1

George és Dallas (Cheryl Hines) végre valahára összejöttek, bár ez a kapcsolat számomra inkább csak gyötrelemnek tűnik. Félreértés ne essék, cukik és szerethetőek, de annyira túlerőltetnek mindent. Nehéz elhinnem, hogy ennek a kapcsolatnak van jövője – ezt az évad vége be is bizonyítja.

Akik még mindig hozzák a formájukat – és a szintet – az Noah (Alan Tudyk) és Dalia (Carly Chaikin). Hölgyeké az elsőbbség. Carly remek, még mindig hitelesen adja elő a rezzenéstelen arcú, elkényeztetett tizenévest. Csakhogy ez nem teljesen igaz, Daliának van szíve és vannak érzései, ahogy haladunk úgy mutat meg ezekből többet és többet Carly. Az írók érzik benne a potenciált, az évad legjobb szövegeit ő kapta. A videóklip, amit készített, nos, arra nincsenek szavak, inkább mellékelem itt:

Szóval Alan Tudyk. Még mindig elfogult vagyok vele szemben – igen a Firefly miatt. Nagyszerű színésznek tartom, jól játszik és élvezi is. Azt hittem a legjobb poénjai a feleségével lesznek, hiszen Noah egy érzelmes, gondoskodásra vágyó férfi, a felesége pedig egy önző hárpia. Noah be is adta a válópert. De legnagyobb megdöbbenésemre szerelmet vallott Carmennek (Bunnie Rivera), a házvezetőnőnek. Alan Tudyk amint szerenádot ad egy latin zenekarral, tökéletesen abszurd és imádnivaló kép.

Összességében ez az évad felemásra sikeredett. Mert bár a fő karakterek nem hozták a kívánt szintet, addig a mellékszereplők jól dolgoztak és kijavították a hibákat. Egyáltalán nem vagyok elégedett. Az erős kezdő évad után sokat csúszott a minőség.

suburgatory2.2

Mire végeztem a sorozattal elkezdték sugározni a harmadik évadot, egy jó szót sem találtam még róla sehol. Alan Tudykot kirúgták. Sajnos az aggodalmam beigazolódott. Hiányozni fog Tessa Altman, a kertvárosi szuperhős!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.