Oldal kiválasztása

Thesims

Habár lassan már lejárt lemez a harmadik rész is, még azért úgy érzem, hogy érdemes róla szólni. A Sims játékokat alapvetően könnyű megszeretni, de megunni is. Ez azonban már elég neki a népszerűséghez.

A rengeteg újdonság mellett sok javítás is történt a játékban az eddigiekhez képest. Ezentúl nem kell cheat kódokat keresni annak, aki nem akarja, hogy megöregedjen a simje, mert már a játékbeállításokban is megtalálható. Emellett folyamatos újítások is letölthetők a játékhoz, a legújabb helyszín a korzó, ami egy ígéretes hullámvasút képével kecsegtet az indítóképernyőn – és amit egyébként egyelőre nem szedtem le. Emellett, ha teljesítjük a simek vágyait, Sim Pontok járnak érte, de sokkal többet kaphat értük a játékos, mint eddig. Több ruha, frizura, stb, emellett rengeteg lehetőség, képesség is vár értük cserébe.  Szeretem, hogy végre rendesen be lehet járni a várost, mert ugyan sok extrát nem adott, mégis fokozta a realitásélményt. Szomorú tény viszont az, hogy a játék még mindig csak akkor használható ki maximálisan, ha minden kiegészítő megvan hozzá, vagy legalábbis elég sok. Viszont azokkal együtt számtalan lehetőség nyílik meg. Nem fogok mindről külön írni, mert az elég hosszú lenne és holnap is itt ülnénk, úgyhogy inkább maradjunk azoknál, amiket jómagam nagyon megkedveltem:

A természetfeletti erők

Thesims3

Az eddigi cikkeim alapján talán nem kell sokat magyaráznom, miért is szerettem bele. Lehetővé teszi, hogy kiválasszuk, milyen fajú simet szeretnénk, így akár dzsinn, vagy szellem is lehet a kis miniatürizált másunk. Miután végig próbálgattam őket, nekem a kedvencem a farkasember és a boszorkány lett. Ezeknél láttam leginkább hasznát is a képességeiknek – azért beleszólt egy kicsit a Harry Potter fandom a választásba. Emellett teliholdkor éjjel jönnek a zombik. Mivel nem szeretem az ember karaktereket, nem sok vizet zavartak nálam, mert nem tudnak bántani, viszont nagyon viccesek. Főleg, ha megkérjük őket, hogy pózoljanak.

Thesims2

Szigetvilág

Thesims6

Világéletemben imádtam a tengert és a sellőket. Nem volt kérdéses, hogy ezzel nálam könnyen be lehet találni. Az első dolgom volt hajóra költözni és búvárkodni. A krakennel még nem volt szerencsém találkozni, de már nagyon várom az első alkalmat. Emellett gyűjtögetem a Sim Pontjaimat, hogy megvehessem a sellőhínárt és sellő lehessen a karakterem.

Egyetemi évek

Thesims4

Az ember azt hinné, hogy egyetemistaként ezt utálom a legjobban, de valójában bejön. Viszont egyben ez az a kiegészítő, amivel a legkevésbé vagyok elégedett. Képtelenség szociális életet fenntartani, tanulni és fenntartani a szükségleteket. Igen tudom, hogy ez a valóságban is így van, de azért én írtam már ötöst szerelmi bánattal. Viszont tetszik a rendszere és nagyon bejöttek a koleszok, amik kicsit sem hasonlítanak viszont a valóságra – legalábbis én úgy tudom, igazából sosem voltam koleszos.

Előre a jövőbe

Thesims5

Valójában az ezzel járó holmik jobban lázba hoztak, mint maga az időutazás, habár az sem piskóta. Viszont imádom a jövőbeli zuhanyt és az álomkapszulát. Szeretnék én is ilyen cuccokkal élni.

És amivel a legkevésbé voltam elégedett. *dobpergés*

A Házi Kedvenc

Az új játékban a kedvencek már simként működnek, így kaptunk még egy fület, amit állandóan meg kell nyitogatni és dirigálni kell neki. Ez nekem nem hiányzott. Ráadásul nem biztos, hogy lakásban kéne tartani lovat. Problémát jelentettek az ehhez kapcsolódó vágyak is. Barátkozz össze 15 macskával. Nem is találtam annyit, nemhogy összebarátkozni velük!

A fentiek mellett még nagy örömet okozott, hogy a berendezésbe állatok témában még az akvárium mellé bekerültek más állatkák, mint például a kígyó. Úgyhogy most már olyanom is van és fotózgathatja a simem.

A szintet mindig hozza a játék és nagy általánosságban elégedett vagyok vele. A kérdés már csak az, hogy mit hozhat még a 4, és hogy a szokásos Sims hibákat mikor sikerül kijavítani.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!