Oldal kiválasztása

Eredetileg Suburgatory a sorozat címe, amit nem lehet visszaadni a magyar nyelvben, a fordítók – nagyon helyesen – meg sem próbálták. Helyette két jó címet is adtak neki. Nekem a Kertvárosba száműzve tetszik jobban.

suburgatory1.1

Az első évad után bátran kijelenthetem, Tessa Altman (Jane Levy) egy hős. Manhattenből költözött át apjával, George Altmannel (Jeremy Sisto) a kertvárosba, Chatswinbe – a hely kísértetiesen emlékeztet a Lila Akác közre. A családi házak hófehérek, a lakók hófehér fogsorral mosolyognak, a pázsitot egyszerre öntözi mindenki. Hát nem tökéletes? Én biztosan őrjöngő sorozatgyilkossá váltam volna már pár hónap után, de Tessa nem. Ő humorral és iróniával felvértezve harcol a pázsitok, rózsaszín anyukák és lányaik ellen.

Chatswin a mintaközösség, ahol mindenki név szerint ismeri egymást és „vigyáznak” egymásra, vagyis folyton beleszólnak abba, amihez semmi közük. Ilyen például Sheila Shay (Ana Gasteyer) és családja, Altmannék szomszédjai. Persze mindenki sajnálja Tessát, amiért elhagyta az anyja, abajgatják, uzsit csinálnak neki a sulihoz. Kedvenc hősöm pedig azt teszi, ami a helyes, jóízűen megeszi a szendvicset.

Miért pont Chatswin? Itt lakik George legjobb barátja, a fogorvos, Noah Werner (Alan Tudyk). És itt álljunk is meg egy pillanatra. Kedveltem Alant már a Firefly óta, de igazán csak most látom mekkora komikus a pasas. Régen nevettem ennyit vígjátékon, és ez nagyrészt neki köszönhető. Még mindig nem tudom, hogyan képes sorozatgyilkos vigyora mellé kiskutyaszemekkel nézni. Pazar látvány.

suburgatory1.2

Az iskola szívás, ha új vagy, ez tény, pláne akkor, ha nem tartozol a menők közé. Tessa is tudja ezt, ezért meg sem próbál beilleszkedni, a legkevésbé népszerű foglalkozást választja, diákújságíró lesz. Ennek a döntésnek köszönheti két barátját, Malikot (Maestro Harrell) és Lisát (Allie Grant).

A menők bandáját Dalia Royce (Carly Chaikin) vezeti. Dalia arcán egy rezzenés sem látható, kimért és érzéketlen. Carly-ra érdemes figyelni, nagyszerű színésznő. Tökéletes ellentéte a Dallas Royce-nak (Cheryl Hines), aki a pinkbe bújtatott anyukák mintapéldánya. Butácska, vicces, de a szíve arany. A magyar hangja, Vándor Éva fenomenális, neki köszönhetjük Frant A dadusból vagy Loist a Family Guyból.

suburgatory1.3

A sorozat nagy erénye, hogy az ismert kliséket kifordítja. A menő fogorvosnak egy igazi hárpia a felesége, Tessába az iskola legmenőbb és egyben legbutább sráca szeret bele, Lisa – aki az elején félénk lánynak tűnt – egy igazi manipulátor. Dallas pedig, nos ő Dallas. Olyan cuki, hogy édességmérgezést kapok tőle, mégis sokszor ő látja reálisan a világot és az embereket.

A sorozat az évad végére már kicsit kezdett engedni abból a frissességből amivel indult. Tessa lassan, finoman beolvadt a kertvárosi masszába – remélem ez a következő évadban változni fog. Az első évadot nagyon gyorsan bedaráltam, talán túlságosan is. Egy rész általában húsz perces, ami nagyon rövid és kevés. Ebből a sorozatból több és több kell.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.