Oldal kiválasztása

Következzék a Sengoku Basara/Sengoku Otome/Sengoku Collection avagy a macsó pofonpárbaj,  a félyuri és a Paródia.

Ezek az animék Japán egyik legvéresebb és mégis legjobban adaptálható időszakát, a Sengoku-kort (kr.u 15-16. század) ölelik fel és kötik gúzsba, ki mit szakítva a nagy közös történelmi takaróból. Van aki konkrét helyeket (Honnoji-templom), létező embereket (Oda Nobunaga, Maeda Keiji stb.) más meg egyiket sem! Holy mentor, mire én  ezeket (főleg a Sengoku Collectiont) túléltem, új értelmet nyert az agyzsibbasztás fogalma. Be is mutatom, miért.

1. Sengoku Basara

A három jómadár közül talán még ez a 2009-es drágaság adja vissza legjobban a háborús időszak és a konfliktusok hangsúlyát. Az már más könyvgerinc, hogy mindezt macsó csávók hallójáratot mesterien kicsináló üvöltései között kellett végigcsasztáznom, két évadon át, de mind a történet, a hangulat és a szereplők mind megérdemlik azt, hogy legalább egyszer végignézd. Aki pedig nem animés és gamer (mondjuk ritka madár az ilyen) annak pedig a Sengoku Basara 1-3 felhozatalt tudom ajánlani Xboxra. Garantáltan senki nem fog csalódni! A fiúknak ott az epikus harcok, a lányoknak meg a bishik! Nem kevés és nem is akármilyenek, szóval lehet válogatni!

sengoku basara

2. Sengoku Otome

Na, hát ezzel a nehézbombázóval már más a helyzet. A sztorinak az idő és- térutazgatás miatt eléggé erős Inuyasha érzete van, de reméljük itt is van mit kajálni a szemnek. Hát fiúk, jó étvágyat! Ugyanis ebben az alternatív Sengoku korban válogatott páncélos szépfiúk helyett valódi kannatartályokba ütközünk! Nem véletlenül neveztem a bevezetőben félyurinak. Itt MINDENKI nő és még a legmacsóbb fiúismerőseimtől is tökösebbek . Rövid kivégzés: kissé defektes egy anime, de  a szereplők szíve a helyén és a lándzsa méretű konyhakéssel is mesterien bánnak. Tovább!

sengoku otome

3. Sengoku Collection

Nah, a következő animénél és a 26 részétől indult meg nálam az igazi lavina. Nem elég, hogy újra elővették a Sengoku – kori tábornokok női verzióját (meg még néhány szintén népszerű történelmi alakét) és a yurifaktort is feljebb csavarták, de ez az anime már pofátlanul űz gúnyt a régi idők harcosaiból! Persze ez még ne lenne gázos, ha lenne jó történet. *tücsökciripelés* Most erre mit mondjak?  Összefüggő sztori nyista, maximum 2-3 rész fed le egy komolyabb megmozdulást. Mondjuk minden szereplőre jut legalább egy rész, de némelyik annyira idegesítő, hogy már vallatni kéne vele. Szóval, én nem tartom normális történelmi animének, csak egyszerű paródiának, de annak sem az igazi.

sengoku collection

Értékelés:

Sengoku Basara

+ jó szereplőgárda

+találó hangulat/történet összhang

+történelmi hűség

+játékátvétel

– elnagyolt harcok

Sengoku Otome

+vicces szereplők

+ néhol megfelelő hangulat, poénok

-yuri

Sengoku Collection

+egy-két tűrhető szereplő

– mindennemű hűség majdnem teljes hiánya

-yuri

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.