Oldal kiválasztása

Jelzem, még egy egész hét van vissza Valentin napig – mégis van, aki máris előrelapozott a naptárban.

bigbang7.15_1

Kedvenc geekjeink nagyban készülnek a Valentin napra: Penny (Kaley Cuoco) és Leonard (Johnny Galecki) úgy dönt, otthon marad, Raj (Kunal Nayyar) lefoglalja aznap estére a teleszkópot (kutyáját, Cinnamont pedig rábízza Pennyékre), Howard (Simon Helberg) és Bernadette (Melissa Rauch) a Napa-völgybe készül, Amy (Mayim Bialik) pedig ráveszi Sheldont (Jim Parsons), hogy tartsanak velük. Mindössze egy ütőkártya van a tarsolyában, amivel Sheldont erre rábeszélheti, de szerencsére az be is jön – az utazás tetőpontjára, a romantikus vacsorára egy múlt századi vonat étkezőkocsijában kerül sor. Innentől kezdve Sheldont nem nagyon kell győzködni.

Eddig minden szép és jó, csakhogy ezen a ponton beüt a mennykő: Cinnamon megeszi az asztalon hagyott csokit, Amyék mellé pedig beül egy éppen olyan csodabogár vonat-mániás, mint Sheldon. És a két randi máris romokban hever.

bigbang7.15_3

Az epizód, az igazat megvallva, inkább volt erőltetett, mint vicces. Penny karakterét egyre inkább lehúzzák az írók – az első egy-két évadban még egy naiv, kicsit számító, de alapból aranyszívű lány volt, mostanra viszont egy notórius, részeges lustaság lett, legalábbis az epizódok többségében. Az elején még megértettem, hogy Leonard miért szerelmes belé. Ma már nem. Sheldon új kis haverja is inkább volt idegesítő, mint szórakoztató, és bár Howard és Berni aranyos volt, már kezdett tőlük csöpögni a monitor.

Persze voltak jó pillanatok is – például némi fejlődés Sheldon karakterében, amit talán leginkább az előző évad Dudgeon & Dragonsos epizódjához tudok hasonlítani. Meg aztán behoztak egy új karaktert, egy állatorvosnőt, akiből talán visszatérő szereplő is lehet – aminek még örülnék is! Ugyanis végre lenne valaki, aki nem csak, hogy vonzónak találja Rajt, de még normális is. Már amennyire ebben a bandában valaki normális lehet.

bigbang7.15_2

Szóval… volt ennél már jobb – sokkal jobb – epizód is, de a karakterfejlődésért jár a kalapemelés.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.