Oldal kiválasztása

47-Ronin1

Érdekes film, viszont nem biztos, hogy a szó pozitív értelmében. Egyáltalán nem elégedetten jöttem ki a moziból.

Kezdjük az elején. A sztorit magát megszerettem, csak a kidolgozást nem. Egy régi japán történetet mesél el nekünk, melyről egyébként Japánban a mai napig megemlékeznek. Adott egy rakás szamuráj, akiknek megölték a gazdáját és kitiltották őket a földjükről. Egy évig tervezik a bosszút, majd miután véghezviszik, becsülettel meghalnak. Főszereplője Kai – akit Keanu Reeves alakít – egy félvér számkivetett, akit sosem ismertek el szamurájnak, (igazából embernek is alig) visszatér segíteni a roninoknak, s az ő segítségével sikerül megvalósítani terveiket.

Keanu Reeves in 47 Ronin

No de mi is a probléma? No, hát először is én már ott kiakadtam, hogy egyszer csak besétált Qui-Gonn Jinn. Jó, én tök megértem, hogy ő egy félig angol, félig japán gyerek és európai vonásai vannak, de ez mi? Miért öltöztettük Star Warsosnak Keanut?  Ez azért betett. A következő jelenet történt:

47-Ronin3

SPOILER

A szamurájok gazdáját pont egy megmérettetés előtt megölték, valakinek azonban harcolnia kell, különben a falu szégyenben marad. Egy szamurájnak kellene harcolni, de az épp nincs kéznél. Mert ők így a zsebükben hordják, mint én a lakáskulcsot, de ma elfelejtették. Szóval Kai magára ölti a ruháját, ami eltakarja az arcát, hát ugyan, biztos nem fog lebukni. Vagy mégis. Egy óvatlan pillanatban a sisak repül, ő meg bambán pislog. A sógun, aki szeret fazekat hordani a fején dühösen odacsörtet és üvölt: Te nem vagy szamuráj!

És ennek az eredménye? Ixi bekiabál: Nem! Ő egy jedi!

SPOILER VÉGE

Adott mellé egy nőci. Mindenki szerelmes belé, micsoda meglepi! Próbáltam én is férfiszemmel nézni, de nem jöttem rá, hogy mi benne a vonzó. Az egész film alatt mást sem csinált, csak bőgött. Én is elég hevesen reagálok az élet történéseire, de azért nem keresem kifejezetten, hogy min bőghetek mindig. Persze, a történet szomorú, meg az is szomorú, ha meghal, akit szeretsz, ezt aláírom, tényleg szomorú. De semmi mást nem csinált egész idő alatt!

Vannak-e pozitívumok? Természetesen vannak, ne gondoljatok ennyire szőrös szívűnek. A harcjelenetek többségére nemigen tudok panaszkodni, azt az egyet leszámítva, amikor a nagy, négyszemű rénszarvast senki nem tudta megsebezni, csak Kai. A többi izgis és látványos volt. Tetszettek nagyon az effektek is. Nagyon szépen kidolgozottak, jól esett a szememnek. Szerettem Mizuki (Rinko Kikuchi) karakterét is. Érdekes volt. Komoly, mégis időnként egy dacos kislányra emlékeztet, akitől elvették a babáit. És mindemellett gyönyörű. Legalábbis szerintem.

47-Ronin4

Összesítve a tényeket. Ez egy nagyon jó film lehetett volna, de nem ártott volna meg neki még egy kis kidolgozás. Többet kellett volna ezen gondolkodni. Nem ártott volna egy kicsit gazdagabb karakterábrázolás és jobb történetvezetés. No, meg egy borotva Keanunak.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!