Oldal kiválasztása

Bevallom, a címe miatt kezdtem el nézni. A Carpathia gőzös mentette elsőként a Titanic utasait, a hajóorvos pedig magyar származású volt. Ennyit a töri leckéről. A sorozat eredeti címe Outcasts, amit nem lehetett volna visszaadni magyarul, helyette inkább ezt a kissé frappáns, ám már párszor ellőt címet kapta.

outcasts3

Az emberiség kinyírta a saját bolygóját – ki hinné?, ezért újabb otthont keresett, ez lett a Carpathia, egy Földszerű, lakatlan planéta. A túlélők egy része már évek óta a bolygón él, próbálják megismerni új lakhelyüket. Közben újabb hajó érkezik, tele emberrel, ám van valami az atmoszférában, ami megakadályozza, hogy az űrhajók leszálljanak. Most sincs kivétel, mindenki meghal.

A város, Forthaven vezetője Richard Tate (Liam Cunningham), és gyakorlatilag ő az egyetlen értékelhető karakter és színész. Tate elvesztette a családját a Carpathian, egy rejtélyes vírus miatt, a színész ügyesen adja a megtörtet. A többiek rosszak, tényleg. A doktornő, Stella Isen (Hermione Norris) alig képes érzelmet mutatni,  pedig éppen hogy visszakapta a lányát tízévnyi távollét után. A békeőrök, Fleur Morgan (Amy Manson) és Tipper Malone (Michael Legge) egysíkúak. A pasi lohol a csaj után, de az nem veszi észre – mintha már láttam volna hasonlót. Fleurt persze mindenki szereti, ő a kemény csaj, akinek a szíve arany. Folyamatosan az volt az érzésem a sorozat nézése közben, hogy mindenkit kiollóztak valahonnan.

outcasts2

A történet pedig sok. Epizódonként rengeteg – teszem hozzá valóban érdekes – kérdést vetnek fel, de választ szinte sosem kapunk. Ha mégis sikerül valamit kitalálniuk, akkor a néző inkább azt kívánja, bár ne tették volna. Persze itt is felbukkan a politikai színjáték, Julius Berger (Eric Mabius) személyében. Julius, aki az egyik ötletgazdája az emberiség áttelepítésének, valójában egy önimádó, hataloméhes, önző alak. Persze, mindenki felé a kedves hőst játssza, de sem Tate-et, sem Stellát nem sikerül átvernie.

outcasts1

Sort kerítenek katonai puccs-kísérletre. De felmerülnek még: lehetséges elődök a bolygón, gyógyíthatatlan vírussal fertőzött gyerekek, hallucinációk, szellemek, klónok és robotok. Mindezt egy nyolc részes sorozatban, még leírva is sok.

Ez a sorozat nem érdemel újabb évadot, és mivel nem is folytatták, úgy tűnik nem vagyok egyedül a véleményemmel. Az angoloktól sci-fi ügyben kicsit többet vártam volna.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.