Oldal kiválasztása

Kap ez a sorozat hideget-meleget, szidják is, meg szeretik is. Jó, persze, nem egy Firefly, de én attól még szeretem – mondjuk a nagy durranásra még én is várok.

agentsofhsield13_2

Először nem nagyon voltam oda az epizódért – túl gyorsan bedobtak minket a mélyvízbe, nem volt semmi felvezetés, csak rögtön BUMM! Kezdünk egy eligazítással, ahol megtudjuk, hogy Ian Quinn (David Conrad) vett valamit a Cybertektől – egy high-tech cuccok fejlesztésével foglalkozó cégtől –, amit egy vonaton szállítanak házhoz Olaszországban. Ezt viszont a S.H.I.E.L.D. nem hagyhatja (meg hát Quinnt sem lenne utolsó elkapni), így hát az ügynököknek el kell vegyülnie az utasok közt és megszerezni a szállítódobozt. Mindezt az első három percben. Utána viszont – wow.

Ami előtt viszont le a kalappal az ennek a résznek a szerkezete. Coulson (Clark Gregg) csapatának tagjai elszakadnak egymástól, és ahelyett, hogy a történetvezetés párhuzamosan követné, hogy mi történik velük, előbb Coulsonnal és Warddal (Brett Dalton) jutunk el egy pontig, ahol becsatlakozik May (Ming-Na Wen) – és rögtön vissza is ugrunk a szétszakadás pillanatáig, csak most éppen Mayt követjük, eljutunk egy pontig, aztán ismét visszaugrunk mást követni, és ez így megy tovább, egészen addig, amíg minden oldalról meg nem ismerjük a történetet. Egyedi, kissé szokatlan narrációs forma, amivel engem általában kilóra meg lehet venni. Most is.

agentsofshield13_1

Távolabbról nézve a sztori már kicsit klisés, van benne persze árulás, lövöldözés, a rosszfiúk egy lépéssel előttünk járnak, és még az árut sem sikerül visszaszerezni, szóval a szokásos. May még mindig eléggé karót nyelt, Fitz (Ian De Caestecker) és Simmons (Elizabeth Henstridge) még mindig cuki, Skye (Chloe Bennet) egyre nagyobbra nő a szememben.

Ja, még mielőtt elfelejtem: még a cameók királya, a képregények császára, Stan Lee is tiszteletét teszi az epizódban, oldalán két bombázóval. A jelenete egy az egyben felesleges a történet szempontjából, de cuki, és azt hiszem, egy cameónak nem is kell mást felmutatnia.

agentsofhsield13_3

Az epizód elég nagy és szemét függővéggel ér véget – plusz egy durván betaláló „logó utáni” jelenettel –, viszont ha lehet hinni a következő rész előzetesének, akkor egy igencsak erős epizódnak nézünk elébe. De most komolyan egy hónapot kell rá várni?

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.