Oldal kiválasztása

Az ígéretes első rész után – melyben sikeresen eszünkbe jutott Bo (Anna Silk) – szívszorító jelenet fogad. A lány nagyapja (Richard Howland) elkeseredve üldögél, kétségbeesetten szorongatja az unokája képét, hogy hová tűnhetett. Nem is rossz.

LostGirl6

No de mit kaptunk még? Dyson (Kris Holden-Ried) az előző évadokhoz hasonlóan újra kezdi a hősködést – ő már csak ilyen Superman-szindrómás. Nem ejtettünk még szót a múltkor a szintén eltűnt valkűrről, Dyson rendőrtársáról (Rachel Skarsten). Ő látta utoljára Bo-t. Nos, most előkerül (legalább ő), nem mintha sok hasznát vennék. Ugyanis a valkűröknek több élete van (csak hogy szó szerint idézzem a kis farkasunkat), így ő most újra kisgyerek – újjászületett. A fenti információmorzsából kiindulva a nyakamat merem tenni rá, hogy ebben az évadban ismét kapunk egy lexikont a legendás lényekről. Emellett a valkűrök egy kicsit gyorsabban fejlődnek, így végigkísérhetjük, ahogy a kis pöttömből igen hamar nagylány válik. Hüpp… olyan gyorsan felnőnek ezek a kis porontyok.

Nos… idáig minden teljesen rendben volt… aztán szépen lassan elkezdett az epizód Doctor Who-t koppintani. Noha csak árnyaltan én mégis úgy éreztem magam, mintha összemosták volna a kettőt. Hát… én inkább külön-külön szeretem őket. Bo ugyanis – aki ezúttal hű akar lenni a címhez és elveszett – nem egészen a mi világunkban tartózkodik. Hogy előkerítsük, újabb Fae-re van szükség, aki engem leginkább a Doktorra emlékeztet női verzióban.

LostGirl4

Ugyan ő egészen más funkciót tölt be ebben a világban, de csak ő tudja, hogy lehet eljutni Bo-hoz, aki épp egy vonaton zötyög – nem épp Hawaiira. Így aztán neki kell elkalauzolnia Dysont abba a dimenzióba, ahol a hőn áhított succubus leledzik. (na még végén ő lesz a Doktor, és a turistabusz vezetője egy személyben)

Emellett elindul a nyomozás, hogy hová tűnt az előző morrigan (Emanuelle Vaugier) a gonoszok éléről. Bevallom, ez engem is érdekelne, mert hiányolom a karakterét. Jól kitalált szereplő, mintha megtestesülne benne a feminizmus. Ezt könnyűnek tűnik megtestesíteni, de nem az, épp ezért a színésznőnek is jár az elismerés. Nem sztereotip, mégis egyértelmű.

LostGirl5

Sok újdonságot kapunk még a fentiek mellett, furcsa lényeket, érdekes varázslatokat, pont annyit, amennyit kell. A fenti Doctor Who-s hatás miatt azonban nem vagyok teljesen elégedett.

Ja, és még egy jó tanács: ha bébiszitterre van szükséged, ne Kenzit hívd.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!