Oldal kiválasztása

Kedves Viasat, megint telitalálat a cím, a többi csatorna példát kéne vegyen Rólad. Bevallom, lenyűgözött a sorozat plakátja, van benne valami megkapó. Pedig magát a történetet nem tartom sokra – mintha a Falling Skies továbbgondolása lenne.

defiance1

X idővel (nem egyértelmű számomra) a bolygónk leigázása után járunk, a Votanok terraformálták, az ismert táj megváltozott, az állatok, a növények, minden. A Földön élő idegen és emberi faj összefogott egy tragédia során és ez leállította a háborúskodást. Legalábbis ami a színtiszta harcot illeti. Az ellenségeskedés megmaradt, ott van a felszín alatt, ezt pedig remekül használják a készítők.

Apa és lánya menekülnek, így jutnak el Defiance-be. Joshua Nolan (Grant Bowler) volt katonaként a város serifje lesz, a lánya, Irisa (Stephanie Leonidas) pedig serifhelyettes. Irisa nem ember, hanem egy Irathien, a Votan fajok egyike. Stephanie Leonidas az erős smink és maszk mögött is képes láttatni az érzelmeket, ügyes, nagyon ügyes. Azért erősen motoszkál bennem a kérdés, egy bolygón hogyan jöhetett létre ennyi különböző értelmes faj – a magyarázatra még várok.

defiance2

Aki nagy csatákat vár a sorozattól bizony csalódott lesz, elenyészőek benne a grandiózus harcok, és én ezt kiválónak tartom. Főleg a politika és a diplomácia szintjén megy az adok-kapok. A frissen választott polgármester, Amanda Rosewater (Julie Benz) a város érdekeit nézve utasítja el a Föld Köztársaság beolvasztási kísérleteit. Ugyanakkor harcolnia kell a város belső erőivel szemben is. Datak Tarr (Tony Curran) és felesége, Stahma (Jaime Murray), akik Castithanok és szintén a város vezetését akarják.

defiance3

A színészek lenyűgözőek, a sok festék alatt olyan életet adnak a karaktereknek, amilyet manapság ritkán látni. Le vagyok nyűgözve. Az évad végével azonban elégedetlen vagyok, sosem szerettem a cliffhangert, szerintem téves elgondolás, hogy emiatt majd lehet folytatni a sorozatot.

Minden egyes résszel tovább erősödött bennem a gondolat, hogyha az én bolygómat próbálta volna leigázni egy faj, biztosan nem bocsátottam volna meg nekik. Ezt pedig az alkotók is tudják, és ki is használják.

defiance4

Tudomásom szerint folytatják, valamikor 2014-ben, már várom.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.