Oldal kiválasztása

Nem tudom, kinek pozitívum, ha ettől egy introvertált geeknek tűnök, de egy könyves portálon hívták fel rá a figyelmem.

LostGirl2

A sorozat alapsztorija nem túl bonyolult. A címben szereplő elveszett lány, Bo (aki nem is olyan elveszett), a succubus. Erről ő persze a kezdetek kezdetén nem tud, aztán a sorozat legelején megismeri Kenzit, aki bár ember, jobb barát, mint bármelyik varázslény (és sokkal vagányabb is). Találkozik egy dögös farkasemberrel, Dysonnal és szépen lassan megismeri a saját történetét. A sorozat tele van klasszikus fantasy-lényekkel, de régi, mitológiai alakok is felbukkannak. Őket közösen Fae-nek nevezzük, akiknek az emberekhez hasonlóan megvannak a jó és rossz oldaluk, esetükben külön csoportokba tömörülve (sötét és világos). Születésekor mindenkinek el kell döntenie, kihez akar tartozni, azonban Bo nem hajlandó egyikhez sem csatlakozni.

És máris a negyedik évadnál tart. Én már nagyon vártam jó ideje. A SyFyon néhány hete kezdték adni az új részeket, jelenleg a harmadik epizódnál tartanak.

Ritkán lepődök meg – manapság a legtöbb sztori könnyen kiszámítható. Ezúttal sikerült elérni, hogy néztem, mint boci az új kapura. Bambán lestem, amikor Kenzi Dyson karjaiban fogadott. A legtöbb emberhez hasonlóan nekem is Kenzi a szívem csücske. Igen nagy csalódás volna, ha pont ő nyúlná le a barátnője nagy szerelmét.

Azt azért érdemes tudni a Lost Girlről, annak, aki esetleg nem nézte eddig, eddig, hogy nem az a típusú sorozat, ahol folyamatosan rágja az ember a körmét. Nálam nagyjából olyasmi szerepet töltött be eddig, mint a napozó nőknek a romantikus regények. Amolyan fantasy-s limonádé. Így már talán érthetőbb, hogy miért olyan meglepő, hogy elkezdem tövig rágni a körmömet miatta. Aztán pörögtek tovább az események, amiket bambán néztem, mert valójában semmi közük nem volt az előző évad utolsó részéhez. Mindenki fura dolgokat csinált. Az előző évadot Bo eltűnésével fejeztük be, most meg mintha nem is létezne.

Aztán néhány perc után már összeállt a kép. Egyből az első részben visszatér a sorozat egyetlen vámpírja is a rossz oldalról, akit nem azért szeretünk, mert normális.

Ne aggódjatok, nem fog jó útra térni, mert ő is sunyi ám, jelenleg ő a Sötét Fae feje újonnan.

Megtudtuk emellett, hogy Kenzi remekül táncol. Sokak szerint hosszúra húzták azt a táncos jelenetet, de én lány vagyok, részemről erre nincs panasz. Kenzi fantasztikus lány, legalább van kire felnézni (mondom ezt úgy, hogy Kenzi-frizura ül a fejemen).

Az akciót keveselltem. Sokára bukkant fel egy rossz-szándékú Fae, akivel lehetett egy kis csihi-puhi. De legalább kedvemre való volt, mert félig hüllő, még ha lehetett volna szebb is. A hüllők menők.

Sok kérdés nyitva maradt még, így lesz min még gondolkozni a későbbiekben is

LostGirl1

A kedvencemet direkt a végére hagytam: Kenzi varázsol. Na jó, nem igazából, hiszen ő nem Fae, de jól áll neki. A sorozat során most jutott először eszembe, hogy kár, hogy ő csak ember (bár ő ezt mindig is bánta). Nagyon vagányul néz ki és a legviccesebb helyzetekből is, azt hiszem, tartogat még jó sokat.

LostGirl3

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!