Oldal kiválasztása

Fantasztikus sorozat, kitűnő humor, vicces helyzetek, még az abszurd humorral is profin bántak. Egy újabb tökéletes példa az utánzásmentes sitcomra, és arra, hogy van még itt bőven kiaknázatlan lehetőség. Ezt a véleményt rajtam kívül még két Golden Globe-díj is alátámasztja.

brooklyn_99_1

Egy rendőrőrs mindennapjai, kicsit nyomozgatnak, kicsit romantikáznak, de legfőképpen poénkodnak. Méghozzá pazarul. Az első pár rész még igen nyögvenyelősre sikeredett, de az alkotók epizódról epizódra ráéreztek a dologra, és velük együtt a közönség is. A színészek parádésak, a karakterek egyediek. Maguk az ügyek inkább mellékszereplők benne, de mikor megoldják azt sem a manapság annyira menő high-tech tudományos cuccal, hanem logikával és rendőri rutinnal.

brooklyn_99_3

Egy biztos Jake Peralta nyomozó (Andy Samberg) képes lenne elvinni a hátán az egész sorozatot. Csakhogy nem kell neki, mert a többiek is kitűnőek. Terry Jeffords (Terry Crews) a maga hegyomlás méretével olyan hitelesen adja elő az őrült és berezelt zsarut, hogy kedvem lenne odamenni és megölelni. Ray Holt kapitány (Andre Braugher) a maga mindig egy érzelmet mutató arcával, a testbeszéde segítségével ér el hatást.

brooklyn_99_4

Még azoknak a szereplőknek is jutott poén, akikről azt hittem, csak díszletek, sőt nem is akármilyeneket kaptak. A csajok – általában ezt a részt szokták elszúrni – ügyesek, élettelteliek, pontosan ezért is állják meg kiválóan a helyüket. Amy Santiago (Melissa Fumero) és Rosa Diaz (Stephanie Beatriz) annyira ellentétesek – a bájos, feltörekvő és a kemény, mogorva. Személyes kedvencem azonban a kapitány asszisztense, Gina Linetti (Chelsea Peretti), a sorozatban főleg ő az abszurd humor forrása, remek színésznő.

brooklyn_99_2

Sajnos csak húsz perces egy-egy rész, így igen hamar be lehet darálni. Nagyon várom a második évadot belőle.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.