Oldal kiválasztása

Vigyázat, beszippant!

croods1

Még mindig nagyon mennek az animációs filmek a moziban, de az utóbbi időben annyi vacakot láttam (Zambézia, Zöld urai…), hogy komolyan féltem ezt megnézni. Tévedtem, ez jól sikerült, a Dreamworks kitett magáért.

Az ősemberek idejében járunk, adott egy barlanglakó család. Apa, anya, három gyerek és az anyós. Ebben a korszakban azonban veszélyes embernek lenni, mert vagy felfal valami, vagy megmérgez, de a lényeg mindig ugyanaz, meghalsz. Ezt elkerülendő az apa, Grug (Nicholas Cage) folyton bezárkózik a családjával egy barlangba, és csak élelemért hajlandó kimenni. Hihetetlen a tempó, ahogyan az élelmet gyűjtik be, zseniálisan alkották meg.

croods2

Természetesen a lánya, Eep (Emma Stone) nem viseli jól a barlangi létet, folyamatos konfliktusforrást adva ezzel. Egyik este kiszökik és találkozik Guyjal (Ryan Reynolds), aki nagyon kreatív, teljesen más, mint amihez Eep hozzászokott. Aztán történik valami váratlan, a barlang beomlik. A kis család elindul Guy nyomában, hátha találnak máshol egy kellemes kis menedéket.

croods3

Közben rengeteg kalandot élnek át, gyönyörű és veszélyes dolgokban lesz részük. Szépen, lassan pedig rájönnek, talán a bezárkózás nem a legjobb tett. Talán az elme és a kreativitás az, ami megvédheti őket a veszélyektől. Barátokat találnak, és új dolgokat fedeznek fel, önmagukban is.

A vége kissé klisés lett, mindenki megmenekül, az apa pedig hőssé válik a lánya szemében. De nem baj, legyen ez hollywoodi, cserébe a karakterek egyediségéért és emberi jellemeiért. Na meg persze a látványvilágért, mert az lélegzetelállító. A készítők egy nemzeti parkról mintázták a vörös, sziklás jeleneteket. A színek fantasztikusak, az árnyalatok, a fények, hát igen, így kell animációt csinálni.

croods4

Lehet, hogy lesz folytatása, ami 2017-ben láthat napvilágot. Kíváncsi leszek.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.